Från värme till kyla – nu ska Fadi bli en bättre spelare

Publicerad 05 mars 2013

Det har snart gått tre månader sedan Benjamin Fadi kom till Malmö. När han kom hit var det väldigt kallt, men nu har den snart 18-årige ghananen acklimatiserat sig i både sitt nya klimat och lag.

– I början var det tufft här. Det är inte lätt att komma till ett nytt land och nytt klimat. Men nu är allt mycket bättre, jag har kommit bra in i laget och vi har det väldigt bra ihop, berättar Benjamin.

Det är mycket nytt som Fadi fått lära sig. Bland annat har han fått titta på videofilmer över hur laget spelar innan han fick debutera. Han nämner även att språket är väldigt svårt att förstå, dock är det något han försöker lära sig.

– Fotbollen i Sverige skiljer sig enormt mycket från den i Ghana. Här är det mycket taktik som gäller, där nere är det mest fysik som gäller och man har heller ingen riktig spelidé. Man använder nästan ingen taktik överhuvudtaget. Fotbollsplanerna i Sverige är mycket fina, i Ghana är de flesta ganska slitna.

Ni var nyligen i USA på träningsläger. Berätta lite om hur det var där.
– Allting var fantastiskt! Jag har aldrig varit i USA innan, det var mycket trevliga människor där. Jag gillade verkligen USA. Vi bodde även bra, fick bra mat och alla träningsfaciliteter var kanon. Jag fick även debutera där (mot DC United). Min debut gick bra, det gick bra både individuellt och lagmässigt. Jag fick även höra goda saker om mig efter matchen så det var roligt.

Vad är dina individuella mål inför Allsvenskan?
– Jag ska bli ännu snabbare och ska även lära mig mer om hur taktiken och spelsättet fungerar här. Jag hoppas att den här typen av fotboll ni spelar här, ska hjälpa mig att bli en bättre fotbollsspelare. Jag har ju även bra anfallare att konkurera med, jag hoppas det kan lyfta mig.

/Wilhelm Nilsson