Från medlemsmötet

Publicerad 04 november 2008

Drygt 300 medlemmar kom till tisdagskvällens medlemsmöte på Europaporten. Huvudpunkten på programmet var vd Pelle Svenssons genomgång av MFF:s kommande verksamhetsplan, men precis som vanligt fick medlemmarna också tillfälle att ställa frågor om vadhelst.

För fjärde året i rad bjöd Malmö FF in till ett särskilt medlemsmöte vid slutet av säsongen. Årets möte ägde rum i Europaportens kongresscenter och samlade drygt 300 himmelsblå.

Efter ett kortare inledningsanförande av ordförande Bengt Madsen fick Lars-Christer Olsson, före detta generalsekreterare och vd för UEFA, berätta om de uppdrag han haft för MFF under ett och ett halvt års tid: framför allt att se över klubbens organisation och ge förslag på hur den kan förändras och utvecklas (ett första resultat av Lars-Christers arbete offentliggjordes i och med den presentation av MFF:s framtida organisation som gjordes i december ifjol), men också hur arbetet kan utvecklas på marknadssidan för att öka intäkterna.

Vd Pelle Svensson tog vid och höll ett timslångt anförande där han gjorde en översiktlig genomgång av Malmö FF:s kommande verksamhetsplan, med mål och kommande aktiviteter. Här i korthet några punkter:

Uppdaterad vision. En ny formulering av Malmö FF:s vision kliver upp ett snäpp och tar sikte på att bli Nordens ledande klubb:
”Malmö FF:s vision är att genom vinnarmentalitet, laganda och professionalism bli den ledande fotbollsklubben i Norden med återkommande spel och framgångar i de europeiska cuperna.”

Sportsliga mål. Så här ser MFF:s sportsliga resultatmål ut på kortare och längre sikt:
2009 – MFF ska nå topp 4 samt satsa på att vinna Svenska Cupen.
– Det tar tid att bygga upp en organisation och ett lag. Vi pratar inte om att vi ska vinna guld – utan vi börjar här. Och det är viktigt, kommenterade Pelle Svensson.
2010 – MFF ska ut i Europa, MFF ”kan och vill vinna allsvenskan”.
– ”Kan och vill vinna allsvenskan”, den formuleringen är Rolles, och jag tycker den är väldigt bra, ett lite mer pragmatiskt uttryckssätt än bara att vi ska vinna, sa Pelle.
2011 och framåt – MFF ska vinna titlar varje år, och det gäller även U/J/P.
– Det är viktigt att vi inte får ”pyspunka” efter de närmaste åren utan håller uppe nivån framåt.

Kommunikationsansvarig. Rekryteringen av en kommunikationsansvarig för MFF är klar, vederbörande börjar arbeta innan jul, men är med hänsyn till sina nuvarande uppdrag ännu inte klar att presenteras.

Ur-blå färg och ren sköld. Arbete pågår med att leta upp och definiera den exakta original-MFF-blå färgnyansen. Samtidigt är det bestämt att MFF-skölden alltid, i alla sammanhang ska vara ren, vilket innebär att ”Nätverketloggan” med en skylt ovanpå MFF-emblemet kommer att försvinna.
– MFF-skölden är det finaste vi har, och det ska inte vara något klistrat på den, sa Pelle Svensson.

Ny hemsida. Arbetet med att skapa en helt ny hemsida är i full gång, ja i själva verket två stycken, då Swedbank Stadion får en helt egen. MFF:s nya hemsida är klar i mars.

Samarbetsklubb. Samarbetet med IFK Malmö fördjupas. Läs mer i separat nyhet på hemsidan.

Efter sitt anförande besvarade Pelle Svensson en del inkomna frågor samt några från de församlade medlemmarna.

Sista punkt på programmet blev information av Ola Solér från Supporterkommittén om dess arbete för att stärka föreningsdemokratin i Malmö FF.
– MFF har en föreningsdemokrati idag, och mycket är bra – men vi ska bli bäst! sa Ola Solér och berättade om samarbetet med den europeiska paraplyorganisationen ”Supporters direct” och ett kommande studiebesök hos Hamburger Sport-Verein.

Ett mer utförligt referat av innehållet på medlemsmötet följer under onsdagen.

/Tobias Christoffersson