Från medlemsmötet med Nilsson och Norling

Publicerad 27 juni 2011

Cirka 120 MFFare samlades till medlemsmöte i Restaurang 1910 måndag kväll 19:10. För dem berättade vd Per Nilsson om det ekonomiska läget och de nya säkerhetsåtgärderna – och tränare Rikard Norling om sin passion för fotbollskultur och sin första tid i klubben.

Vd Per Nilsson berättade bland annat att han när han tillträdde den 7 februari fick ett uppdrag i tre delar: åstadkomma stabila ekonomiska prognoser, få ekonomin i balans, effektivisera organisationen.
– Jag kan se er i ögonen och säga att prognoserna numera är stabila, vi vet var vi befinner oss. Och vi har en ekonomi i balans. Det kan bli plus 5 miljoner, det kan bli minus fem miljoner, men det blir inga gigantiska förluster, sa Per Nilsson.

Per Nilsson redogjorde också kort för klubbens beslut att låna pengar för att själv bli ägare till Swedbank Stadion istället för att hyra arenan som hittills.
– Idag betalar vi varje månad cirka 4 miljoner i hyra, cirka 48 miljoner om året. Köper vi ut Swedbank Stadion innebär kostnaden för räntor och amorteringar på lån kostnader på cirka 35 miljoner om året – vi förbättrar alltså vår ekonomi med en miljon i månaden, år efter år.

Därefter presenterade Per Nilsson MFFs nya tiopunktsprogram för åtgärder mot säkerhet (se åtgärdsprogrammet här).
– Vi är tvungna att sätta ett yttre ramverk för hur våra arrangemang ska genomföras, så att alla kan gå på en match och utgå från att den är säker.

Så var det dags för Malmö FFs nye tränare Rikard Norling att möta medlemmarna, och ”grillas” av Patrik Jandelin, som bland annat frågade:

Var de första 3 veckorna precis om du förväntade dig?
– Jag har haft en riktigt lycklig period faktiskt. Det är klart att mitt jobb är att göra resultat. Men själva företeelsen att vara här är jättefin – jag är fullt medveten om vilken klubb jag är chefstränare i.
Jag vill inget annat än att infria de förväntningar som finns på bästa sätt. Så, på så vis har det trots allt varit ungefär som jag förväntat mig.

Är det ett svårt skede att komma in i (med tanke på t ex tät matchning, många skador, spelare som lämnar med mera)? Tvekade du någongång?
– Nej, det gjorde jag inte. Man kan säkert läsa in bra och mindre bra tillfällen om man är lagd åt det hållet. Men jag tror väldigt mycket på mig själv och på min förmåga att skapa harmoniska, slagkraftiga lag.

Ett längre referat från mötet, med mer initierad information från vd Per Nilsson och många fler frågor och svar till Rikard Norling följer senare i veckan i ett medlemsbrev till Malmö FFs medlemmar.

(Inte medlem? Så här blir du.)