Från Irland: Lobbysnack med Per Ågren

Publicerad 16 juni 2012

Detta lägret här på Irland är ett utbyte med Shamrock som började redan förra året. Hur kom det sig att det just blev Shamrock?

 

          Det var egentligen i höstat när vi spelade Europa league som vi letade efter en sparringpartner när alla allsvenskalag hade tagit semester. Så då tittade vi ut och såg spelschema för andra lag och hittade ett ”Shamrock Rovers” som, precis som vi, avslutat sin serie och spelade Europa League. Så vi tog kontakt med dem genom Simon Hollyhead och de hade samma behov som oss. Från början så var det inte tänkt som något utbyte men när de kom över till oss så ville Shamrock Rovers återgälda genom att bjuda igen och välkomnas oss hit.

 

Nu sitter vi här i lobbyn på hotellet och ska snart ut till träningsplanerna som ligger några kilometer bort. Vad tycker du om faciliteterna?

 

          De beskrev att de hade en väldigt bra anläggning och sa att lag som Newcastle och Juventus hade legat över och gett väldigt bra kritik. Så naturligtvis blev vi intresserade av det. Det är fantastiska fotbollsplaner som ligger i linje med, om än bättre, dem planerna som vi så högt skattade på USA-turnén.
Hotellet är även det riktigt bra. Vad som är viktigt är komforten, naturligtvis, men även att vi har lite egna lokaler där vi kan köra teoretiska genomgångar. Maten är också viktig och även den har varit jättebra.

 

Vad är det som ni vill få ut av detta utbyte med Shamrock Rovers?

 

          Vi känner en stor gästvänlighet från Shamrock och att det är väldigt trevliga personer bakom klubben som vi har mycket gemensamt med. Något som vi kände redan när de var över i Malmö. Men vi har inte satt ut några mål eller strategier för vad vi ska ha ut med Shamrock. Utan vi väljer att bygga en relation och det känns kul att ha ett lag och en kompis i ett annat land. Där det kan öppnas upp möjligheter för nästan vad som helst.

 

Och imorgon så ska vi även möta Shamrock..

 

          Ja, det är också kul.

 

…vad är det som du vill se från den matchen?

 

          Jag vill se att vi är uppe i varv igen. Att många spelare visar att de verkligen vill vara med när säsongen börjar igen. Sen så vill jag naturligtvis se några av dem sakerna som vi pratat om under dessa dagar som vi har kunnat sätta fokus på. Både defensivt och offensivt. Sen så vore det även kul att stärka självförtroendet med en bortaseger. Vilket vi inte haft så många av, än så länge, på säsongen.

 

Om vi blickar framåt mot den andra halvan av Allsvenskan. Vad är det Malmö måste göra bättre?

 

– Vi måste börja ta fler poäng på bortaplan. Så enkelt är det. Då måste vi också uppträda på ett bättre sätt. Det tror jag är nyckeln. Hemma så måste vi fortsätta med att vara lika ramstarka och lika energifyllda som vi har varit så här långt. Men som sagt borta så finns det mer att önska och det är det som vi måste rätta till.

 

 

/Martin Östling