Framtidens fotbollsstjärnor möts i Malmö

Publicerad 16 januari 2023 i Nyheter,Ungdom

I sommar introducerar Malmö FF den internationella ungdomsturneringen Malmö Trophy. Helgen 2-4 juni kommer flera av Europas bästa lag i pojkar och flickor 15 år att mäta sina krafter. I startfältet återfinns klubbar som Paris Saint-Germain, SL Benfica, Sevilla FC och RB Leipzig.

Malmö FF:s ungdomsakademi är ännu en gång utsedd till Sveriges bästa och har som enda föreningen tilldelats högsta möjliga betyg, sju stjärnor, i certifieringen från Svensk Elitfotboll.

Som en del i ledet att fortsätta utveckla Malmö FF:s ungdomsverksamhet och samtidigt bjuda publik, ungdomsspelare och partners på ungdomsfotboll av högsta klass arrangeras i sommar den första upplagan av Malmö Trophy.

Turneringen – som arrangeras i samarbete med den rutinerade turneringsarrangören We love football – samlar flera av Europas största klubbar. 

Redan i dag är internationella storklubbar från länder som Spanien, Tyskland, Portugal, England, Frankrike samt Kroatien klara för spel i sommar och sannolikheten är hög att några av framtidens största fotbollsstjärnor kommer att kunna beskådas i Malmö redan i sommar.

Turneringen kommer att spelas på stadionområdet i Malmö mellan 2:e och 4:e juni med finaler på Malmö Stadion.

– I vår fotbollsutveckling är det väldigt viktigt att få bra matcher som utmanar och utvecklar oss, detta är ett utmärkt tillfälle att få det. Parallellt med det får vi genom Malmö Trophy möjlighet att mäta oss med och hämta influenser från de lag och klubbar som kommer hit. Utöver det och eftersom turneringen är en långsiktig del i utvecklingen av Malmö FF:s ungdomsverksamhet blir det något att se fram emot och sporras av även för våra yngre lag, säger Per Ågren, sportchef i MFF Ungdom.

– Det här är inte bara betydelsefullt för Malmö FF som fotbollsklubb utan såklart bidrar det på ett positivt sätt för så väl näringslivet som turismen i Malmö med omnejd. Malmö FF flyttar dessutom fram sina positioner på den europeiska ungdomsfotbollskartan samtidigt som vi ger publik och supportrar en fantastisk fotbollsupplevelse, här i Malmö, säger Riki Simic, turneringsansvarig på We Love Football.

Deltagande klubbar och lag i turneringen:

Flickor 15 
Malmö FF (Sverige) 
Paris Saint-Germain (Frankrike) 
Sporting CP (Portugal) 
Arsenal FC (England) 
Sparta Praha (Tjeckien)
FC Nordsjælland (Danmark) 
FC Vilaverdense (Portugal) 
Oslo NFF (Norge) 
HJK (Finland)
Breidablik (Island) 

Pojkar 15 
Malmö FF (Sverige) 
Sevilla FC (Spanien)
SL Benfica (Portugal) 
RB Leipzig (Tyskland) 
NK Dinamo Zagreb (Kroatien) 
Jamaica National Team (Jamaica)
PAOK FC (Grekland) 
SC Heerenveen (Holland) 
Stabæk Fotball (Norge)
PkkU (Finland)

 

huvudpartners

officiella partners