Framgångsrik cuphelg för MFF Ungdom

Publicerad 07 augusti 2019 i Nyheter

Den gångna helgen var både intensiv och framgångsrik för Malmö FF:s ungdomslag med turneringar i såväl Sverige, Danmark och Tyskland.

För andra året i rad åkte MFF P15 till tyska Hamburg där Bernesto Champions Cup avgjordes den gångna helgen. Laget stod för flera fina insatser och gick obesegrade genom gruppspelet.

– Vi ställdes mot starkt motstånd och gjorde en väldigt bra turnering med segrar mot Odense, Leipzig, Wolfsburg och Mainz. Sedan blev det tyvärr förlust i semifinalen mot Borussia Mönchengladbach, som vann turneringen. Det var flera skickliga lag som medverkade och väldigt roligt att se att vi kan mäta oss med dem, säger Per Ågren, sportchef MFF Ungdom.

Den gångna helgen spelades även Audi Cup i Köpenhamn och Eskilscupen i Helsingborg med tre ungdomslag från Malmö FF i vardera turnering.

– Samtliga lag spelade väldigt bra och i Köpenhamn vann alla tre lag sina grupper. Vi visade att vi är väldigt starka i passningsspelet och att vi klarar av att spela oss ur tajta situationer. Vi spelar för att lära oss och för att ta ytterligare kliv i utvecklingen. Får vi sedan med oss resultaten så är det givetvis bra.

– Sammantaget är vi väldigt nöjda med cuphelgen och jag tycker att vi visade upp precis det vi jobbar med utifrån den himmelsblå vägen, säger Per Ågren.

huvudpartners

officiella partners