Framgång för MFFs U15 i Europa

Publicerad 16 juni 2014

MFF U15 kom med i finalspelet för Manchester United Premier Cup

Manchester United Premier Cup startade som en regional cup 1993 och har sedan dess växt till en av de största turneringarna för ungdomar i världen. I årets upplaga har 8000 lag från 43 länder deltagit och MFF är ett av de 20 lag som är kvar i finalspelet i Manchester i augusti. Utöver MFF återfinns lag som Chelsea, Manchester United, Real Madrid, Roma, Hertha Berlin och Boca Juniors.

För att kvalificera sig som svenskt lag måste man kvalificera sig till Europaslutspelet genom att vinna sitt distriktsmästerskap och därefter Nike Cup där vinnarna från alla distrikt i Sverige möts. Från Europaslutspelet går tre lag vidare till världsslutspelet i Manchester. MFF:s fjärdeplats skulle därför normalt sett inte räcka, men då det lag som skulle representerat Chile har tackat nej erbjöds MFF den sista platsen.

Mats Engqvist, ungdomsansvarig:

– Malmö FF har representerat Sverige i Europaslutspelet tre år av de fyra senaste. Det gör att vi samlar på oss nödvändig rutin för att lyckas. För att spelarna skall nå internationell nivå som seniorer måste vi redan på ungdomsnivå spela matcher i Europa. Att vi är med i ett slutspel av den här digniteten är mycket utvecklande för spelarna och föreningen och något vi skall vara stolta över.

Turneringen spelas den 6-9 augusti, med lottning den 5 augusti. Finalen spelas inne på Old Trafford. Mer information om turneringen finner du här:

http://manchesterunitedpremiercup.com/