Framgång för Malmö FF:s P16-lag

Publicerad 30 juli 2008

För andra året i rad gick Malmö FF till final i Lyngby Cup för 16-åringar.
Ifjol vann man turneringen och Alex Nilsson, då bara 15 år, utnämndes till bästa spelare i finalen. I år gick det nästan lika bra. Tyvärr blev det finalförlut efter straffsparksläggning men även i år blev en 15-årig MFF-spelare, Tobias Lewicki, utnämnd till bästa spelare i finalen.

Enligt arrangörerna så bjuder man in Skandinaviens bästa P16-lag kryddat med lite mer exotiska inslag. Exempelvis mötte Malmö FF Aspire från Qatar som sägs vara en lag dit de bästa spelarna i Qatar handplockas.

I gruppspelet mötte man alltså Asprire från Qatar- Malmö FF(1-1) och danska Odense BK(4-0). I semifinalen som följde slog man ut FC Köpenhamn med 3-0 för att i finalen ställas mot Danmarks bästa U16-lag nämligen arrangörsklubben Lyngby BK.

Det var ett ungt finallag som Malmö FF ställde på banan innehållandes fem spelare födda 1993 vid start och sju i slutet. Man visade dock ingen respekt utan hade en 2-0 ledning i paus. Tyvärr lyckades man inte hålla det och med fyra minuter kvar av matchen kvitterade Lyngby BK och matchen gick till straffsparksläggning. Denna lyckades Lyngby vinna med 6-5. Totalt alltså en 7-8 förlust.

Det är Anders Palmér och Tore Cervin har hand om årets P16-lag. Ifjol vann man ju i princip allt, inklusive SM-guld och målsättningen är även i år högt satt.
”Killarna genomför turneringen på ett bra sätt mot internationellt motstånd. Vi släppte bara in tre spelmål på fyra matcher och förlorar ingen match. Straffar är alltid ett lotteri. Vi slutför finalen med sju killar födda 1993 och de gör det bra mot Danmarks bästa 92-or.”

Malmö FF leder sin serie efter nio omgångar med åtta segrar och en förlust och målsättningen är högt ställt.
”Vår målsättning är att ta oss till SM-final även i år”