Fotskada på Ricardinho – missar försäsongen

Publicerad 08 januari 2010

Ricardinho har fått en fraktur på ett ben i foten och missar därmed försäsongen.

Under förmiddagens träning stukade Ricardinho till högerfoten och fick en fraktur på 5:e mellanfotsbenet. Han har fått en specialsko för foten och MFFs läkare siktar på att operera redan på söndag.

– Jag kommer sätta i en skruv och sedan beräknar vi läkningstiden till mellan sex och åtta veckor, säger Pär Herbetsson. Men han kommer kunna sätta igång med rehab och kondition redan i nästa vecka så fysiskt ska han inte behöva tappa speciellt mycket.

Värre är det med det spelmässiga.

– Ja, även om han skulle vara klar att börja träna om sex-åtta veckor, tar det rätt lång tid till innan han är klar för match, säger MFFs tränare Roland Nilsson. Jag vill inte nu spekulera i när han kan vara tillbaka. Vi känner med Ricardinho och hoppas allt går bra, men det får ta sin tid och vi kommer inte stressa honom. Vi räknar alltså inte med honom under inledningen av säsongen.

MFFs tränare får nu alltså leta efter nya lösningar på vänsterbacken.

– Vi var ju redan innan detta lite tunna på just den positionen, så vi har ett antal alternativ vi jobbar på. Men det är klart att det här gör ju behovet ännu tydligare. Sen har vi även alternativ truppen och föreningen så även om det här inte på något sätt känns bra, så känner jag heller ingen stor oro, förklarar Roland Nilsson.

Vi håller tummarna för Ricardinho och önskar honom en snar återkomst till laget.