Fotbollsskola för inspiration och integration

Publicerad 01 juli 2020 i Nyheter,Ungdom

Under tre fartfyllda sommardagar fick barn lära sig grunderna i fotboll under ledning av Malmö FF:s tränare och ledare med målsättningen att främja integration och inspirera barn till en aktiv livstil.

Sedan 2017 arrangerar MKB Fastighets AB i samarbete med Malmö FF och Hyllie IK en fotbollsskola för barn som bor hos MKB. Under tre sommardagar selade 150 barn fotboll på Hyllie IP under ledning av lagledare och tränare från Malmö FF och Hyllie IK. Målsättningen är att främja integration och skapa nya kontakter. Detta under en rolig, nyttig och meningsfull vardag.

– Det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda sommarfotboll till de barn som MKB nu bjuder in.
De är oftast barn som inte kommer någonstans och inte har andra aktiviteter att se fram emot under sommarlovet. Kan vi göra något roligt för de barnen och bjuda in dem till en del av vår verksamhet så värmer det gott i hjärtat, säger Per Ågren, sportchef för MFF Ungdom.

MKB sponsrar MFF:s ungdomsverksamhet och har en lång historia av samhällsansvar.

– Det är gratis för alla barn som bor hos MKB. Syftet är att ge barnen en meningsfull fritid, hjälpa dem in i föreningslivet och dessutom är det hälsosamt, säger Nurgül Iljas Eminovska, chef för sociala projekt på MKB.

Genom att värna om sociala investeringar skapas mervärden för barn och unga samtidigt som det bidrar till en positiv utveckling av Malmö stad.

– Det är klart lönsamt att ta socialt ansvar då bolagets attraktivitet och fastighetsvärde ökar på lång sikt. Vår fokus ligger på tre områden: skola, trygghet och sysselsättning.

huvudpartners

officiella partners