Fotbollsnätverkets talanger testades

Publicerad 09 mars 2002

Fotbollsnätverkets talanger testades

Lite fakta om Fotbollsnätverket

I fjol arrangerade Fotbollsnätverket två träningstrupper, födda 86-87 samt 88-89 med cirka 20 personer i varje. Under överseende av tränare och ledare från Malmö FF tränade dessa ungdomar ett pass i veckan tillsammans. Övriga träningspass samt matcher tillbringades med den egna klubben.

Målsättningen är att utveckla pojk- och herrverksamheten i respektive förening, vilket i längden torde generera fler allsvenska fotbollsspelare i Malmö FF med ursprung i nätverksföreningarna.

Malmö FF: åtagande är att bl.a. matchvärdskap, fadderverksamhet, talangträning, fortbildning för A-, ungdoms- och målvaktstränare samt seminarium för föreningsutveckling. Ett annat mål är att etablera en kontakt mellan nätverksföreningarna utan Malmö FF: s inblandning. Främst sportsligt, men även ekonomiskt – t ex genom gemensamma inköp men även eventuella gemensamma bestämmelser gällande spelarövergångar.

Följande klubbar är med i fotbollsnätverket:

Arlövs BI, Bara GIF, Bjärreds IF, Bunkeflo IF, Eriksfälts FF, FBK Balkan, GIF Nike, Husie IF, Håkanstorps BK, Höllvikens GIF, IFK Trelleborg, Kvarnby IK, Klågerups GIF, LM Lilla Torg, Lunds BK, Oxie IF, Sjöbo IF, Skanör/Falsterbo IF, Svedala IF, Södra Sandby IF, Uppåkra IF, Vintrie IK samt Malmö FF

Årets säsong

I torsdags var det så dags för den första av två uttagningskvällar. Nätverksklubbarna har själv valt ut deras två största talanger för att ge dem chansen att visa upp sig för de ungdomsansvariga i Malmö FF; Patrick Winqvist, Åke Kallenberg, Sven Sjunnesson, Leif Engqvist och Roland Johansson

På plats i kombihallen var ca 50 spelare i åldern 13-14 år tillsammans med deras ledare, föräldrar och många nyfikna åskådare. Spelarna delades upp i tre grupper och försågs med en numrerad väst för att man enklare skulle kunna följa spelaren i de olika delmomenten.

Första momentet varade en timme och innehöll en teknikbana på plan ett, En passning -mottagnings test på plan två samt en man mot man övning med fint, dribbling och avslut på plan tre.

Andra timmen ägnades åt olika spelövningar på en yta stor som en handbollsplan. Man spelade fyra mot fyra och fem mot fem. Kvällen avslutades med information samt en gemensam måltid på Kulan.

Patrick Winqvist, ansvarig för träffen:

”- Vi har fått bra respons från ledare och föräldrar. Det är kul att se att det finns så oerhört många duktiga killar i närområdet. Det skall bli intressant att följa dem i sina respektive klubbar. Många ledare gör ett kanonjobb i Nätverksklubbarna. Tyvärr måste man välja ut 18-20 st. av de här killarna men jag hoppas de som inte blir uttagna förstår att det kommer massor med fler chanser. Vi har koll på dem även när de spelar i sina respektive klubbar”

En liknande uttagningskväll hålls den 14 mars för spelare i åldern 15- 16 år