Fotboll mot rasism i samarbete med Sparbanken Öresund

Publicerad 17 augusti 2012

Fotboll mot rasism – för allas trygghet och lika värde, är en fotbollsturnering där ca 80 flick- och pojklag från hela Skåne deltar. På söndag den 19 augusti är det dags för finaldag på Swedbank Stadion.

Under fredagen var det stor aktivitet på Supportertorget då en del av våra samarbetspartners var på plats för att förbereda sina aktiviteter inför söndagens finaldag i turneringen Fotboll mot rasism. Vi träffar Magnus Månsson, marknadschef för Sparbanken Öresund när han och hans kollegor är i full färd med att sätta upp sin monter.

Varför är turneringen Fotboll mot rasism viktig för er?
Det är viktigt för oss eftersom det är en aktivitet som sker här i Skåne där både vi och våra kunder lever och verkar. Att turneringen tar tag i ett samhällsproblem som rasism och att målgruppen fokuserar på ungdomar och deras föräldrar är något som vi ser positivt på och som vi gärna stödjer. Vi har dessutom en tradition av att stödja idrott och vi verkar för att utveckla regionen. Här får vi chansen att kombinera detta. Årets turnering har dessutom fått ekonomiskt stöd av Sparbanksstiftelsen Öresund.
 
Vilka är era aktiviteter på finaldagen?
Vi kommer att ha personal på plats från våra kontor runt om i Skåne för att tala med både barn och vuxna. Vi kommer också att ha en monter med både kluriga och roliga tävlingar för stora och små. Sen ska vi naturligtvis försöka hinna med att följa finalerna också.
 
Vad ser ni fram emot på finaldagen?
Vi ser fram emot en spännande finaldag och en familjefest där vi tillsammans säger nej till alla former av rasism.

Du läser mer om finaldagen för Fotboll mot rasism här.