Fotboll mot rasism – Finallagen klara

Publicerad 26 maj 2011

För andra året i rad deltar ungdomar runt om i Skåne under parollen ”Fotboll mot rasism”. Ifjol låg fokus på en gemensam manifestation som resulterade i ett dokument som klubbarna kunde jobba efter. Man avslutade dagen med en U17-match mellan Malmö FF och FC Barcelona och med orden ”Arbetet fortsätter”. I år ligger fokus istället på en ungdomsturnering med lag från hela Skåne.

Sextio lag har deltagit
Under våren deltog ca sextio ungdomslag i en fotbollsturnering för pojkar och flickor födda -99. Turneringen äger rum på åtta olika ställen i Skåne. Den 9 juni  klockan 18.00 kulminerar det hela i en finaldag på Swedbank Stadion där de två bästa pojk- och flicklagen spelar. Direkt efter finalerna möter Malmö FF:s U16-lag de tyska ungdomsmästarna FC Hansa Rostock.

Malmö FF räknar med att mellan åtta och nio tusen åskådare kommer att följa finalspelet. Många kommer naturligtvis från de klubbar som deltagit i turneringen.

Biljetter till finaldagen släpptes den 25 maj i MFF Shopen och på ticnet.se. För endast femtio kronor kan man från sittplats följa alla tre matcherna. Klicka här för att köpa din biljett

Filmen i större format, mer reportage och filmer finner du på MFFtv


Finallagen klara
18.00 Final P12 Kulladals FF – Eslövs BK
18.00 Final F12 Husie IF – Torns IF
ca 19.15 Malmö FF U16 – FC Hansa Rostock U16

Filmat reportage: Nils Byrfors
Foto: Lasse Svensson