Fotboll mot rasism 2014

Publicerad 12 maj 2014

Nu drar snart årets upplaga av fotbollsturneringen Fotboll mot rasism igång.

Spelschemat för fotboll mot rasism är klart.

46 lag i P12 och 20 lag i F12 spelar gruppspel den 29 maj på 6 orter runt om i Skåne.

Den 6 juni spelas mellanrundan i Staffanstorp för de lag som kvalificerar sig.
Finalspelet, kvarts-, semi- och finalerna, spelas på stadionområdet i Malmö den 6 september, med finaler och placeringsmatcherna inne på Swedbank Stadion.

Gruppspelen spelas i Glumslöv, Hyllie, Oxie, Kävlinge, Skillinge och Södra Sandby.

Alla är välkomna att besöka spelplatserna, förutom matcherna finns det kaffe, korv, glass med mera till försäljning

Här kan ni ladda ner hela turneringens spelschema.

Följande artikel publicerades i senaste Avspark:

Dags för årets Fotboll mot rasism

För femte året i rad arrangerar MFF i Samhället Fotboll mot rasism. I slutet av maj drar turneringen igång innan den i september har sin stora avslutning på Swedbank Stadion.

Tillsammans med Malmö Stad, Region Skåne, EON och Moderna Museet arrangerar MFF i Samhället fotbollsturneringen Fotboll mot rasism. I maj drar ungdomsturneringens fjärde upplaga igång.

– Fotboll mot Rasism är en fotbollsturnering för tolvåriga flickor och pojkar. I år är det runt 75 lag som deltar. Lagen kommer från hela Skåne, säger Jan-Olov Kindvall från MFF i Samhället.
 
En inledande gruppspelsdag, den 29 maj, spelas på sex olika orter i Skåne: Skillinge, Södra Sandby, Kävlinge, Glumslöv, Hyllie och Oxie. Under gruppspelsdagen kommer representanter från Malmö FF, bland annat akademiinstruktörer, finnas på plats på de olika orterna. Efter det första gruppspelet spelas det en mellanrunda i Staffanstorp den 6 juni. Turneringen avslutas med ett slutspel som spelas under en stor familjedag på Swedbank Stadion den 6 september.

– Samtidigt med fotbollsspelande så har vi olika temadagar där vi arbetar mer med hur vi ska uppföra oss mot varandra. Vi kommer tillsammans med våra samarbetspartners att genomföra flera aktiviteter på de olika orterna, under mellanrundan och under den avslutande familjedagen.

– Tidigare år har det varit allt från artistuppträde till tävlingar. Det kommer att hända en massa saker, fortsätter Kindvall.

Varför är Fotboll mot rasism viktigt?

– Vi vill skapa en mötesplats. Fotboll mot rasism ger barn från hela Skåne chansen att mötas. Vi tycker att möten över gränserna är viktiga och av fördel. Fotboll mot rasism blir ett sätt att använda fotbollsplanen som en arena för att visa upp hur man förhåller sig på ett bra sätt gentemot varandra. Det handlar om att inte säga dumma saker och att behandla varandra precis på det sättet som vi bör behandla varandra. Det blir något större än bara begreppet rasism. Detta har att göra med hur man uppträder mot varandra, oavsett vem det är, säger Kindvall.

I år har det avslutande slutspelet även utökats för att fler lag ska ha möjligheten att nå den stora finaldagen och få chansen att spela och delta i aktiviteterna på Swedbank Stadion.

– I år kommer det att bli åtta flicklag och åtta pojklag som går vidare till finaldagen. Det betyder att fler lag har möjlighet att delta i dagen. Vi har ändrat det för att vi vet att den dagen är av jättestort intresse. Mina förhoppningar är att det ska bli så bra som det bara är möjligt för alla. Framför allt hoppas jag på att det kommer att bli bra stämning och att barnen ska tycka det är roligt, avslutar Kindvall.