Förtydligande gällande de stängda grindarna

Publicerad 05 maj 2014

Under gårdagens match mot BK Häcken var grindarna som skiljer Supportertorget ifrån sittplats endast öppna i en riktning. Något som skapade frågor.
Malmö FF vill därför förtydliga anledningen bakom beslutet.

För två år sedan lanserade Malmö FF det vi kallar ”Öppen Stadion”, där åskådarna, oavsett sittplats eller ståplats, kunde gå in på Swedbank Stadion genom den ingång som låg närmst till hands och därefter röra sig fritt inne på arenan för att komma till sin plats.

Utanför den norra ståplatsläktaren (ingång A och B) har visitationen varit stor medan den varit mindre vid sittplatsingångarna. Ett sätt öka verkningsgraden av visitationen är att begränsa rörelsen från sittplats till ståplats. Det har också funnits ståplats publik som själva har uppgraderat sina biljetter till sittplats vilket vi vill undvika.

För att ge alla besökarna, oavsett ståplats eller sittplats, tillgång till de populära förfesterna på Supportertorget bakom ståplatsläktaren inför våra matcher, tog vi beslutet att göra ingång A och B tillgängliga för alla. De med sittplats kan därefter komma till sin plats via två alternativ:

– Gå igenom grindarna som finns lokaliserade uppe på Supportertorget som skiljer torget ifrån sittplatsläktarna och sedan gå på Swedbank Stadions insida till rätt sektion.

– Gå tillbaka till ingång A eller B, bli utscannad och sedan röra sig på utsidan av Swedbank Stadion till ingången som står på biljetten.

Inför matchen mot BK Häcken hade delar av information utannonserats på MFF.se men vi kunde självklart varit ännu tydligare i kommunikationen.