Förtydligande från polisen

Publicerad 25 oktober 2013

I de diskussioner som arrangören IF Elfsborg, Malmö FF och polisen i västra Götaland haft inför matchen i Borås så har olika tänkbara scenario framkommit. Ett scenario är, vid seger och guld för Malmö FF, att publiken vill fira tillsammans med spelarna nere på planen.

Polisen i västra Götaland har varit tydliga med att det är ett lagbrott och vid sådana är det deras skyldighet att agera. Polisen kommer att lagföra personer som tar sig in på planen. Även om det sker i stor skala och alla inte kommer att kunna omhändertas så kommer man att stoppa och lagföra så många man kan.

Malmö FF väljer därför att vara tydlig mot vår publik och vill att informationen sprids till alla. Man riskerar att få tillträdesförbud och missa nästa säsong. Dessutom vill vi påminna om att allt extraordinärt slitage och eventuell förstörelse på planen och arenan kommer att drabba Malmö FF i form av böter och skadestånd. Denna information har även delgetts representanter för olika supporterrupperingar.

Polisen i västra Götaland meddelar dessutom att man kommer att livetwittra om polisinsatsen under måndagen via kontot @polisenvastlive 
 
För polisens information i sin helhet klicka här