Fortsatta vinster utomlands

Publicerad 01 augusti 2012

MFFs ungdomar fortsätter att skörda segrar utomlands. Just nu är klubbens U19 och P96:or i Danmark och spelar GF cup i Lyngby där de båda siktar på finalplats.

I vanlig ordning vid den här tiden på året är Malmö FF:s U19 och P96:or över i Danmark för att spela GF cup som Lyngby Boldklub arrangerar. Då man spelar höst/vår i Danmark och inte vår/höst som i Sverige så är det MFF:s P96:or som representerar klubben i U17-spelet. Turneringen innehåller blandat Southampton från England och Leipzig i U19-gruppen och bland U17 lagen återfinns FC Köpenhamn och FC Köge.
Efter att MFF:s U17 lag spelat två matcher och U19 en så står båda lagen på full pott, något som ungdomstränaren Patrick Winqvist är väldigt nöjd med.

– Detta är en turnering som vi brukar åka till som tycker är bra då vi möter bra motstånd och får spela fulltids matcher. Då det är långa matcher så åkte vi över med stor trupp i tisdags och stannar till lördag, då vi hoppas spela final.

Med sina två vinster och 11-3 i målskillnad är U17 redan klara för semifinal som spelas på fredag.
För U19 väntar senare idag match mot Bidvest Wits ifrån Sydafrika. Vinst i den matchen och en finalplats känns inte allt för avlägsen. Då U19 turneringen endast innehåller åtta lag, tillskillnad mot 12 i U17, så är det gruppettorna i de två grupperna som går till final.
Förra året gick MFF:s båda lag till final där U17 vann över Helsingborgs IF medan U19 tyvärr förlorade mot Lyngby.

Malmö FF U17 – B93 slutade 7-1
Malmö FF U17 – Randers Freja 4-2
Malmö FF U19 – AB Köbenhavn 3-1