Första tävlingsmatchen i Malmö sedan 1983!

Publicerad 28 april 2010

Vi har den stora glädjen att meddela att Swedbank Stadion blir värd för EM-kvalmatchen mot San Marino, den 7 september. Det är första gången på 27 år som Sveriges A-landslag spelar en tävlingsmatch i Malmö.

– Det känns riktigt roligt att vi kan lägga en match på Swedbank Stadion. Det är en otroligt imponerande arena där vi redan haft fina framgångar med U-21 landslaget. Dessutom fyller MFF hundra år i år, vilket också gör det lite speciellt, säger Jörgen Larsson, evenemangsansvarig på Svenska Fotbollförbundet.
 
– Vi ser det som en liten present till Malmöborna. Vi kommer förmodligen aldrig att få de riktigt stora matcherna, men det här är ett erkännande både för vår organisation och vår fina stadion, säger MFFs vd Pelle Svensson.
 
Eftersom det är en EM-kvalmatch är ståplats inte tillåtet och därmed kommer ståplatsläktaren att tillfälligt byggas om. Det betyder att den totala publikkapaciteten ligger på 21.000 till matchen mot San Marino.
 
Ackreditering- och biljettfrågor
Landskamper arrangeras av Svenska Fotbollförbundet så alla frågor gällande ackreditering och biljetterna hänvisar vi dit. De platser ni har på Swedbank Stadion på Malmö FF:s allsvenska matcher gäller alltså inte den 7 september.
 
 
Senast det spelades en herrlandskamp i Malmö var träningslandskampen mot Schweiz den 27 mars 2002(1-1)