Första klippningen avklarad

Publicerad 17 juli 2008

Idag klockan 13.00, alltså exakt en månad efter grässådden, klipptes gräsmattan på Swedbank Stadion för första gången. Det var även premiär för den till ändamålet nyinköpta gräsklipparen.

Hemsidan når en entusiastisk Bo Raneheim på Malmö Stadion som tillsammans med experter, utbildade som självutnämnda, befinner sig på Swedbank Stadions gräsplan.

”Gräset har vuxit åtta-nio centimeter och klipphöjden sattes på 45 millimeter för att rotsystemet skall utvecklas ännu mer och för att gräset skall må bra.(Normal klipphöjd för en allsvensk match är 28 millimeter). Rötterna är tio centimeter långa vilket är otroligt. Vi trodde på hälften.

Vi har tagit jordprover som efter att vi fått svar på måndag kommer att bestämma gödslingsschemat för resten av säsongen. Vi har fram tills idag vattnat varje dag men i och med att rötterna tagit sig så övergår vi nu att vattna tre gånger i veckan istället. Det behövs mellan 25- 30 millimeter nederbörd i veckan för att få en gynnsam tillväxt.”

Gräset klipptes av en för ändamålet nyinköpt gräsklippare av märket RANSOMES. Denna kommer enbart att klippa gräsmattan på Malmö Stadion och Swedbank Stadion, inte träningsplanerna. Gräsklipparen är specialtillverkad och har åtta knivblad istället för normala sex och klipper gräset finare än normalt vilket skall göra gräset tätare.