Första förlusten för B-laget

Publicerad 06 september 2006

– Vi förtjänade inte att bli utan poäng. Vi gjorde en bra första halvlek, men tappade vårt goda passningsspel i andra, säger Alf Westerberg efter att B-laget tvingats notera årets första serieförlust mot Öster borta.

Östers IF B – Malmö FF B 2 – 1 (0-0)

1-0 55 min Freddy Borg
2-0 77 min Erik Sterner
2-1 89 min Joakim Nilsson

Laget:
Festim Bytyqi

Johan Nilsson Guiomar, Olof Persson(46), Anes Mravac, Tobias Nilsson

Joakim Nilsson
Yksel Osmanovski (85), Behrang Safari
Joakimm Persson(80)

Edward Ofere, Guillermo Molins(77)

Ersättare: Niklas Hammer(mv), Philip Milenkovic(46), Robin Andersson(80), Agon Mehmeti(77), Marcus Westerlund(85).

– Det hade inte behövt hända, säger Alf Westerberg efter matchen, närmast ödesmättat.
Men så var det också B-lagets allra första förlust för säsongen, i 8:e omgången (för MFF, två matcher har ju blivit inställda på senare tid p g a regn). MFF behåller efter tidigare fina facit fortfarande serieledningen (med två matcher mindre spelade än tvåan TFF och tre än trean BoIS) – men förlustnollan raderades alltså ut i Växjö.

– Det handlar ofta om att vara effektiv, och de var effektivare än vi var. Jag tycker inte Öster hade någon riktig målchans i matchen förutom målen, medan vi hade flera stycken. Första halvlek var bra. Vi hade stort bollinnehav och flera chanser, vi borde tagit ledningen. Men vi var lite uddlösa.

Två chanser i första halvlek: 1) Yksel Osmanovski nick på mål från nära håll. 2) På frispark bollen i mål men avblåst för offside.
– Tyvärr har vi inga tv-repriser i Utvecklingsserien… Den offsiden var… mystisk, kommenterar Alf.

Efter paus hade Guillermo Molins en bra möjlighet efter förarbete av Agon Mehmeti, men hans avslut i straffområdet gick utanför. Andra halvlek var över lag sämre från MFF:s sida.
– Tyvärr tappade vi vårt fina passningsspel. Vi blev stillastående och ganska utdragna, spelade för mycket långt och erbjöd stora ytor för kontringar.

Istället var det Öster som tog ledningen i 55:e minuten – och det var en gammal MFF-bekanting som tryckte in ett skott i krysset från 30 meter: Freddy Borg, som tillhörde utvecklingskapitalet för ett par år sedan, men som tillhör Öster sedan två.

Och det blev inte MFF som förmådde en kvittering, utan Öster som drygade ut. Med 13 minuter kvar träffade ett skott Anes Mravac och styrdes i en oberäknelig båge över målvakten Festim Bytyqi och in; surt mål förstås. Med en minut kvar kom så reduceringen genom Joakim Nilsson, som satte bollen ribba in efter hörna.

Alf Westerberg var särskilt nöjd med Olof Persson, Joakim Nilsson och Joakim Persson i första halvlek och inbytte Philip Milenkovic – Johan Nilsson Guiomar steget in som mittback – i andra. Olof gick av i halvtid som en försiktighetsåtgärd efter lite känning i ena ljumsken – men utan någon fara för skada.

Håkan Svensson stukade foten för ett par dagar sedan, och kunde av den anledningen inte medverka – men ska vara tillbaka nästa vecka.

/Tobias Christoffersson