Första dagen i Malaga: Jimmy Durmaz om sin hektiska helg

Publicerad 14 februari 2010

Det har varit en hektisk helg för Malmö FF:s spelare nummer 21. Det började redan under fredagen då han inledde dagen med att ta sitt körkort. Direkt efter detta åkte Jimmy Durmaz upp till Stockholm för att förlova sig med sin flickvän.

Grattis Jimmy!
– Tack så mycket!

Om vi börjar med körkortet. Hur känns det att ha klarat det?
– Det känns jättebra. Nu vill jag bara köra lite också. Vi har ju fyra bilar här nere som vi har till vårt förfogande så jag hoppas jag får köra någon dag. Vi får väl se om de andra vågar det. Haha…

Och på kvällen förlovade du dig!
– Ja, det hände mycket den dagen. Direkt när jag kört upp så tog jag en taxi till flygplatsen och flög sedan till Stockholm. Jag förlovade mig klockan åtta på kvällen och därefter var det fest med familj och släktingar. Det var en härlig kväll!

När blir bröllopet då?
– Så långt har vi inte planerat än. Man måste ju planera så det fungerar med fotbollen, så man kan inte göra det när som. Men vi har ju en del ledighet i december så det är mycket möjligt att det händer då. Haha…

Efter denna intensiva fredag var det dags att åka på träningsläger. Hur gick resan ner till Malaga?
– Det var smidigt jämfört med förra året. Då mellanlandade vi i Madrid där vi dessutom blev försenade, sedan till Malaga och därifrån bussresa i en timme till Marbella. Resan denna gång gick bra, även om det var tidigt att gå upp i morse. Vi hade samling klockan sex och planet lyfte sedan halv nio från Kastrup. Det var en lugn flygtur och det tog sedan bara tio minuter från flygplatsen till hotellet.

Har du hunnit få några intryck av hotellet?
– Jag har kolla in spat och hört att gymmet ska vara bra. Det verkar vara ett helt okej hotell. Odense bodde här under veckan och de trivdes bra här. Det enda som är lite tråkigt är att vi bor mitt ute i ingenstans, men vi har ju våra bilar så vi tar oss till staden. Nu hoppas vi bara på lite bättre väder också. Väderutsikterna ser inte speciellt bra ut och de har lovat regn i veckan.

Ni har kört ett träningspass idag. Vad gjorde ni?
– Vi fortsatte på det vi har gjort i Malmö på sistone. En övning som vi kallar för Real Madrid för att veta vilken det är. Det är ett spel där vi ska hålla i bollen. Sen efter det så gick vi över till lite större spel. Det var bara ett lugnt pass.

Vad är dina förhoppningar på lägret?
– Dels att vi ska ha tillgång till bra träningsplaner. Av det vi sett hitills så är de riktigt bra, ännu bättre än de i Marbella i fjor. Sen hoppas jag att vi ska ha kul tillsammans och att vi svetsar ihop laget ordentligt inför seriestarten. Sen hoppas jag på god mat också.

/Helen Johansson