Första dagen i Israel

Publicerad 01 augusti 2005

Malmö FF är oerhört bevakat under sin vistelse i Tel Aviv. Intresset är så stort att delar av dagens träning direktsändes i Israelisk tv. Men dagen började med att spelarna fick höra lite av historiens vingslag i den gamla staden Jaffa.

Eftersom den svenska bevakningen av Malmö FF är väldigt omfattande både på nätet (som finns länkade i menyn på hemsidan under nyheter, övrig media) och i pappersform så väljer Malmö FF:s hemsida att i korthet redovisa hur dagen såg ut för truppen.

Efter en lång resdag igår så valde de flesta att ta en sovmorgon. Delar av ledarstaben var dock uppe klockan 07.00 för en joggingtur längs stranden och ett dopp i Medelhavet.

Efter frukost så var det dags för en busstur till den fyra tusen år gamla staden Jaffa. Den svenska guiden berättade entusiastiskt om staden, dess olika kungar och historier från den grekiska mytologin. Turen avslutades med att nypressad apelsinjuice avnjöts på en uteservering med utsikt över vattnet.

Efter lunch, pressträff och vila så var det dags för träning klockan 19.00 (lokal tid). Idag användes Hapoel Tel Avivs träningsanläggning. Förutom de svenska journalisterna så väntade ett stort uppbåd av israelisk media. Delar av träningen sändes direkt i TV och alla intervjuades inklusive tre MFF-supportrar på plats. Den allmänna uppfattningen verkar vara att om inte Maccabi knäcker Malmö så kommer värmen att göra det. Träningen varade i en och en halv timme och alla verkade nöjda. Spelarna verkade inte speciell tagna av värmen eller rättare sagt värmen och luftfuktigheten tillsammans, även om det naturligtvis är tuffare än vad de flesta är vana vid. Afonso Alves och Joseph Elanga tyckte däremot att det var helt OK.

Dagen avslutades med en gemensam middag. Imorgon väntar ny utflykt och ny träning. Denna gång på matcharenan.

/Patrik Jandelin