Första dagen i Florida

Publicerad 30 januari 2013

Spelartruppen spenderade sin första dag i Florida med att gemensamt ta en promenad över den stora träningsanläggningen innan Greger och Wilner under eftermiddagen fick spelarna att svettas och längta till svalkande drycker.

För att introducera de nya spelarna till IMG Acadamys stora område inledde hela truppen dagen med att gemensamt ta en promenad över det stora området. För det nya spelarna var det en möjlighet att snabbt lära sig att hitta från sina hotellrum till fotbollsplanerna samtidigt som spelarna som var här tidigare kunde minnas tillbaka på förra årets läger och påpeka vad som hade ändrats sen sist.

– Det här stället har allt du kan önska dig som spelare. Oavsett sport. Spelar du baseboll har du grymma möjligheter att träna där inne och om du vill bli bra på golf kan du gå dit. Man kan säg att det är som en stor lekplats för sportintresserade, berättar Robin Olsen samtidigt som han går mellan de olika områdena och letar sig mot fotbollsplanerna.
– Bara titta på gräset. Det är helt perfekt. Lagom kompakt och inga hål. Där är i och för sig något jag inte direkt har saknat, säger Robin och blickar på några stora svarta behållare som han senare förklarar är badkaren till de beryktade isbaden.

Efter en kortare inspektion av fotbollsplanerna gick laget vidare till anläggningens gym där Simon Kroon berättade att hans Floridasambo Benjamin Fadi inlett morgonen med att sätta sitt alarm 20 minuter tidigare än alla andra för att hinna med sina morgongymnastik bestående av situps, planka osv. 

När väl promenaden var över passade några av spelarna på att åka iväg till närliggande outlets medan andra bara tog det lugnt på sina rum.

Under eftermiddagen såg Wilner Registre och Greger Andrijevski till att få liv i spelarna genom att låta dem svettas ordentligt under ett kort, men intensivt fyspass. Efter passet satt de flesta av spelarna kvar vid gymmets reception och svalkad sig med sportdryck innan de efter många minuter med långsamma steg tillslut gick tillbaka till sina rum.

 

Imorgon ska spelarna äntligen få beträda fotbollsplanerna och genomföra lägrets första fotbollspass.