Förlust mot Nordsjälland

Publicerad 23 februari 2008

I ett blåsigt Farum hamnade MFF i 2-0-underläge i motvindshalvleken, som var den första. Med vinden i ryggen och god kampvilja hade de himmelsblå såväl kvittering som seger inom räckhåll efter reduceringsmål och flera vassa chanser i slutet av matchen.

FC Nordsjälland – Malmö FF

2 – 1 (2-0)

Målskyttar:
1-0 11 min Thomas Kristensen
2-0 39 min Martin Bernburg
2-1 56 min Niklas Hansson

Fyra män från den tänkta startelvan saknades: Niklas Skoog, Jeffrey Aubynn, Behrang Safari och Ola Toivonen tvingades alla lämna återbud på grund av magsjuka och ersattes av i tur och ordning Agon Mehmeti, Jiloan Hamad, Anes Mravac och Robin Nilsson.

På denna plats brukar det finnas ett par kommentarer efter matchen av tränaren – men den starka vinden påverkade inte bara spelet, den tillintetgjorde dessvärre också effektivt ljudinspelningen av Roland Nilssons svar på några frågor (ja, det här var helt fel dag att byta anteckningsblocket mot diktafonen, fantastiskt korkat). Därför, fritt ur minnet, lite av MFF-tränarens reflexioner i indirekt anföring:

Roland Nilsson var positiv efter matchen, rentav mycket positiv med tanke på att den – träningsmatch eller inte – inneburit årets första förlust. Han hade visserligen liksom dryga hundratalet vindpinade åskådare sett sitt MFF hamna i tvåmålsunderläge redan i första halvlek, där åtminstone det andra målet var en av flera situationer då att försvaret inte riktigt hängde med. Men Roland var inte orolig över detta, utan förklarade att de veckor som Nordsjälland – just hemkomna från La Manga med flera matcher mot riktigt bra motstånd – ligger före i fotbollsspel gör att såväl tanke som reaktion och rörelser för närvarande helt enkelt är snabbare hos danskarna, därav skillnaden.

Roland Nilsson gladdes igen åt den fina inställning laget visade i matchen, inte minst genom hur spelarna reste sig, vände matchen och – låt vara med hjälp av vinden – gjorde en riktigt stark avslutning. Han berömde de unga spelare som med kort varsel fyllde upp startelvan, och framhöll särskilt Agon Mehmeti, som han tyckte ser väldigt spännande ut, rätt på det mesta och med en stor mognad i sitt spel för sin ålder. Roland förmedlade också ett positivt intryck av provspelande målvakten Dusan Melichárek.

För mer om matchen, se det följande referatet.

/Tobias Christoffersson (som beklagar klanteriet)