Förlust men godkänt för ungt B-lag

Publicerad 13 september 2006

Förlust igen mot smålänningar… B-laget fick igen se sig besegrat med uddamålet efter bortamatchen mot Kalmar, men Alf Westerberg hittade dessbättre en hel del att vara nöjd med trots det.

Kalmar FF B – Malmö FF B 1 – 0 (0-0)

1-0 63 min Filip Nekmouche

Laget:
Håkan Svensson

Philip Milenkovic, Johan Nilsson Guiomar, Anes Mravac, Marcus Westerlund(82)

Joakim Nilsson
Robin Andersson(74), Robin ”T” Nilsson
Labinot Harbuzi

Edward Ofere, Guillermo Molins

Ersättare: Festim Bytyqi, André Jönsson(74), Robin ”M” Nilsson(82), Christoffer Lundin.

– Idag gjorde vi en riktigt bra match. Det var en jämn match, där det var vi som odlade ett passningsspel och de som satsade på långbollar till starka huvudspelare och sedan vinna andrabollarna. Vi skapade sex bra målchanser, men problemet är att vi var lite uddlösa i avgörandet. Men vi har en bra attityd i laget, säger Alf Westerberg i bussen på vägde tre och en halv timmarna hem från Kalmar.

Det var andra raka förlusten för B-laget, men fortfarande bara förlust nummer två för året, även denna på småländsk mark – i förra veckan inkasserades första nederlaget i Växjö mot Öster. Men det var ett ungt B-lag som MFF ställde på benen, sex i startelvan och nio sammanlagt. Kalmars bilaga hade betydligt mer rutin med sig in på plan.
– De hade en centrallinje med spelare som varit med i allsvenskan en hel del, Mikael Eklund i backlinjen, Fredrik Pettersson på mittfältet och Brima Koroma i anfallet. Koroma är en riktigt snabb spelare som ställde till med en del problem för vår backlinje, som klarade det bra. Kalmar hade ett mer erfaret lag på plan, och det var värdefullt för våra yngre spelare att få mäta sig mot dem – det är ju lite det som är meningen med de här matcherna, säger Alf.

Och hur klarade de sig?
– Mycket bra, det blir väl godkänt för dagens insats. Vi spelade lugnt och metodiskt i backlinjen, där Anes Mravac var jättestark i mitten. På topp gjorde Guillermo Molins en piggare match än senast mot Öster; han var löpvillig och hade ett par riktigt bra målchanser, men lyckades inte sätta dem.

Bland spelarna med lite mer erfarenhet framhåller Alf Westerberg mittfältsdiamantens balanserande respektive offensiva spets i form av Joakim Nilsson och Labinot Harbuzi.
– Det blev en bra balans mellan dem. Jocke är viktig i det här gänget då han täcker upp och ger understöd till andra, medan Labinot opererade framåt bra. Jag vill också framhålla Håkan Svensson, som gjorde en väldigt bra insats med några vassa räddningar, men också är väldigt viktig med sin förmåga att styra försvarsspelet med sin rutin.

Bland MFF:s målchanser är från första halvleken värda att nämna Labinot Harbuzis skott på målvakten efter framspelning av Edward Ofere och Robin ”T” Nilssons friläge, framspelat av Guillermo Molins, där målvakten klarade avslutet. I andra nickade Edward Ofere över alldeles framför mål efter inlägg av Marcus Westerlund, därtill hade Guillermo Molins två bra frilägen.
– Dessutom var det en straffsituation, där Guillermo Molins blev klart fasthållen.
Kalmars mål, då? Ett inkast förlängdes in i plan, Filip Nekmouche fick friläge och avslutade säkert.

I slutet av matchen satsade MFF på en forcering med tre forwards, varför Robin ”M” Nilsson byttes in – men av den blev inget, då Edward Ofere fick se rött minuten efter bytet.
– Väldigt onödigt. han fick sitt andra gula kort då. Men det första… hade han fått för att han bar en halskedja, vilket inte är tillåtet numera, säger Alf Westerberg med en samfälld suck och illa dold irritation.

Nästa match i B-lagsserien dröjer ända till den 3 oktober, men redan kommande tisdag väntar en match av stort intresse: finalen i Malmömästerskapen, MM. Officiellt en A-match, men visst är det av spelarmaterialet aktuellt för B-laget MM-final-truppen kommer att sättas ihop. Motståndare Kirseberg. Plats IP. Nu på tisdag 19 september, avspark 18.30.

/Tobias Christoffersson