Förlust i vårens sista hemmamatch

Publicerad 22 maj 2022 i Herr,Nyheter

BK Häcken var skarpast i avsluten och vann med 2-1 på Eleda Stadion.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på ett nästintill fullsatt Eleda Stadion.

19′ Efter en bra MFF-period får Rieks till matchens första målchans. Målvakten räddar avslutet som kommer från straffområdets vänstra hörna.

24′ Toivonen och Rieks med dubbelchans och två hårda avslut som Häcken-målvakten lyckas parera.

35′ Lasse Nielsen sticker fram ett ben och förhindrar i sista stund friläge för Häcken i MFF-straffområdet.

41′ Bortalaget får till ett hårt distansskott som går strax ovanför ribban.

52′ BK Häcken tar ledningen efter en kontring som friställer Alexander Jermejeff. Anfallaren placerar distinkt in bollen vid Diawaras vänstra stolpe.

59′ Nytt dubbelläge från Rieks/Toivonen som Häcken-målvakten återigen lyckas stå i vägen för.

60′ Diawara räddar ett avslut från ett par meters håll.

61′ BK Häcken utökar ledningen efter att MFF-försvaret gått bort sig.

77′ MÅL! Abubakari petar in reduceringen i en tilltrasslad situation på hörna.

Matchfakta

Malmö FF: Abubakari (77′)
BK Häcken: Jeremejeff (52′), Berggren (61′)

Malmö FF: M. Olsson (56′), Hadzikadunic (90′)
BK Häcken: Uddenäs (35′), Rygaard (67′), Abrahamsson (73′)

Milos Milojevic efter matchen:

– Deras gameplan funkade perfekt. Vi försökte trycka på att kontrollera matchen. Vi har 30 bra minuter men blir lite frustrerade. De har några bra kontringar i första halvlek men jag tycker vi reagerar bra.

– I andra halvlek straffar de oss på en perfekt kontring. Vi är inte kompakta, vi försvarar med sju spelare när de kommer med åtta-nio. Jag kan inte klaga på att killarna inte försökte sitt bästa. Men det de försökte göra idag räckte inte för att vinna mot ett bra Häcken.

– Vi måste göra många delar av matchen bättre. Avgöra på målchanserna vi har. Komma i bättre lägen, ha lite bättre tålamod, kanske inte skjuta från 30 meter. Vi vinner inte matchen på 30 bra minuter. Det gör vi på 90 minuter. Vi försöker jobba med det.

– Vi har en bra atmosfär och en bra trupp men vi får inte resultaten med oss och det är frustrerade.