Förlust i stormen

Publicerad 04 augusti 2008

Malmö FF satsade offensivt mot TFF. Lite för offensivt skulle det visa sig. Man tog inte försvarsarbetet riktigt på allvar och då blev det 3-1 till TFF istället.

Först och främst skall vi rikta ett tack till alla spelare på Vångavallen idag. Med tanke på det ibland kaotiska förutsättningarna i form av regn och blåst så spelades en förvånansvärt bra fotboll. Det var högt tempo och en hel del bra prestationer. Malmö FF hade boll mest och skapade också mest målchanser. Men kombinationen att missa egna frilägen samt hjälpa TFF med ett självmål håller inte. Trelleborg var försvarsmässigt bra, ställde om snabbt och gjorde tre mål på två chanser.

Rick Kruys fick debutera inför ett drygt hundratal åskådare varav minst hälften hade sympatier hos himmelsblått. Ju längre matchen gick desto bättre gick det och Rick han visa prov på både bra speluppfattning samt levererade en hel del öppnande passningar. Men även han hämmades naturligtvis av att dels inte ha spelat en match på några månader samt den plötsliga höststormen.

Planens största utropstecken var annars Jimmy Touma som offensivt visade fortsatt fina kvalitéer. Ett tag stormade han fram på vänsterkanten så till den milda grad att till och med vädergudarna borde ha imponerats.

Leif Engqvist
”Jag är besviken på att vi släpper in sådana här mål. Det är dåligt försvarsspel som bäddar för den här förlusten. Vi borde ha med stolthet i att inte släppa in mål. Spelarna måste ta mer ansvar i försvarsarbetet. Vi har bollen mest och ett okej anfallsspel. Vi snackar om det i pausen och rättar till det lite och gör en bättre andra halvlek och vi borde satt några av våra chanser där.”

Startuppställning
Dusan Melichárek, ut 45 min

Anes Mravac
Jasmin Sudic
Ezvin Ahmetovic
Mak Dzonlagic, ut 59 min

Jiloan Hamad
Robin Nilsson
Rick Kruys
Jimmy Touma

Agon Mehmeti, ut 36 min
Jonatan Johansson, ut 45 min

Avbytare
Dejan Garaca, in 45 minuten
Robin Simovic, in 45 min
Pontus Jansson, in 36 min, ut 85 min
Muamet Asanovski, in 85 min
Elvir Biberic, in 59 min

Mål
1-0 6 min
2-0 31 min Självmål
2-1 37 min Jimmy Touma
3-1 67 min

/Patrik Jandelin