Förlust i omstarten borta mot Norrköping

Publicerad 03 juli 2021 i Herr,Matches

Första matchen i Allsvenskan efter uppehållet slutar med en 3-2-förlust borta mot IFK Norrköping. Trots två fina mål av Antonio Colak i första halvlek står IFK Norrköping som segrare efter slutsignalen.

Malmö FFs Oscar Lewicki och IFK Norrköpings Carl Björk

Nyckelhändelser

1′ Matchen är igång på ett soligt Platinumcars arena i Norrköping.

4′ Adi Nalics fina inlägg prickar pannan på Veljko Birmancevic som via en försvarare sätter bollen i ribban.

11′ IFK Norrköping tar sig runt på vår vänsterkant och gör matchens första mål.

13′ MFF kvitterar bara sekunder efter att hemmalaget tagit ledningen. Antonio Colak vänder runt och tar avslut från distans. Distinkt sätter han 1–1 i målvaktens högra hörn.

36′ Antonio Colak varnas efter dryga halvtimmen spelad.

39′ IFK Norrköping återtar ledningen med ett distansskott.

40′ Vi kvitterar igen. Antonio Colak kommer fri med Norrköpings målvakt och chippar iskallt in kvitteringen till 2–2.

46′ MFF gör två byten i paus. Sören Rieks och Oscar Lewicki kliver in och ersätter Veljko Birmancevic och Pavle Vagic.

69′ Långt inkast av Jonas Knudsen som landar hos Erdal Rakip som provar på ett tillslag. Skottet smiter precis utanför stolpen.

72′ Vi gör vårt tredje byte. Sebastian Nanasi kliver in och ersätter Adi Nalic.

83′ Med knappa tio minuter kvar av ordinarie matchtid återtar IFK Norrköping ledningen.

84′ MFF gör sitt fjärde byte. Eric Larsson kliver in och ersätter Felix Beijmo.

87′ Vi gör vårt femte och sista byte. Amin Sarr kliver in och ersätter Jo Inge Berget.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Jag tycker vi började matchen bra de första tio minuterna därefter var det en match som böljade fram och tillbaka.

– I andra halvlek tycker jag vi har kontroll på matchen och skapar en del möjligheter. Sen får de självklart momentum med 3-2-målet. Vi måste vara mer cyniska i både försvaret och anfallet och det är något behöver jobba på.

– Vi är glada för att Antonio (Colak) får göra två mål. Han har jobbat på bra och har haft många möjligheter att göra mål tidigare så det var skönt att han fick göra två mål under matchen.

– Det är frustrerande idag. Det är en också del av spelet. Men det är frustrerande att vi kontrollerar matchen i andra halvlek och det är det som irriterar mig mest.

Malmö FF: Colak (13”, 43),
IFK Norrköping: Björk (11′), Skulason (39′), Lima (83′)

Malmö FF: Colak (36′)
IFK Norrköping: Lima (75′) Nielsen (90′)