Förlust i första träningsmatchen efter återsamlingen

Publicerad 12 juni 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF tog emot Kalmar FF på Heleneholms IP i den första träningsmatchen under det allsvenska speluppehållet. Matchen slutade med bortaseger, 1-0.

Hugo Andersson mot Kalmars Nils Fröling under dagens träningsmatch på Heleneholms IP.

SAMMANFATTNING

Jon Dahl Tomasson hade på förhand hintat om att han skulle byta friskt i träningsmatchen mot Kalmar FF och så blev också fallet. Många unga fick chansen och i matchens första halvlek spelade bland annat Markus Björkqvist centralt, Noah Eile som mittback och Sebastian Nanasi på topp.

MFF prövade att formera sig på ett annorlunda sätt med tre mittbackar, där Franz Brorsson och Lasse Nielsen gjorde unge Noah Eile sällskap i mittförsvaret – ett system som såg ut att fungera väl och bortalaget kom inte till många farligheter under matchens första 45 minuter. Hemmaspelarna å sin sida skapade en hel del under den första halvleken, inte sällan med Veljko Birmancevic inblandad, men utan att spräcka målnollan.

Ett glädjeämne var att Johan Dahlin efter paus var tillbaka mellan stolparna efter sin långa skadefrånvaro. MFF:s spel blev dock mer återhållsamt efter halvtidsvilan och matchens sista tredjedel var det gästerna som skapade mest. Ledningsmålet kom i den 67:e minuten genom Noah Shamoun som höll sig framme på en stolpretur och placerade in bollen i öppet mål.

Antonio Colak kunde och borde nog ha kvitterat när han kom helt fri den 75:e minuten, men Lucas Hägg-Johansson läste anfallarens bredsideavslut och räddade obehindrat. Mot slutet hettade det till rejält i många närkamper och domare Kaspar Sjöberg hissade upp det gula kortet vid ett par tillfällen. I målprotokollet hände inget ytterligare, utan den första matchen efter den tidiga sommarledigheten slutade med bortaseger.

Till sist var det noterbart att det var fullsatt på Heleneholms IP, 170 årskortsinnehavare hade köpt biljett och bjöd på efterlängtad sång från läktarhåll.

Se matchen i repris på MFF Play Premium.

Jon DAHL TOMASSON efter matchen

– Det var en bra match, precis vad vi behöver för att komma igång igen. Vi fick möjlighet att spela många spelare och vi prövade ett annorlunda system i första halvlek som fungerade bra. Det är alltid bra att ha alternativa spelsätt.

– Vi hade ett väldigt ungt lag på banan i andra halvlek. Det är fint att få de här matcherna för det är det man lär sig av. Sammantaget var det skönt att vi fick matchminuter i benen igen, nästa vecka bygger vi vidare och siktar på att ge 60-90 minuter till många av spelarna.

Om att det hettade till mot slutet av matchen:

– Det var ingen stor sak. Jag fick komplimanger av domaren efter matchen för att jag skilde två spelare åt. Då reagerade deras bänk, men jag gjorde inget mer än att skilja dem åt, sa Jon Dahl Tomasson med ett leende.

Kalmar FF: Shamoun (67’)