Förlust i cuppremiären

Publicerad 21 februari 2021 i Herr,Nyheter

En frustrerande eftermiddag på Malmö IP när gästande Västerås SK tog hem segern med 1–2.

Nyckelhändelser

En frenetisk MFF-start ledde till målchans redan efter fem minuter. Erdal Rakip hittade en djupledslöpande Marcus Antonsson som avslutar i stolpen.

Västerås SK var istället nära att ta ledningen efter en hörna i den nittonde minuten, men en himmelsblå försvarare rensar på mållinjen.

Efter en fast situation tog bortalaget ledningen – Pedro Ribeiro nickade in 0–1 efter en frispark. Resultatet stod sig halvleken ut.

Ett snabbt inkast av Jonas Knudsen skarvades vidare fram till Anders Christiansen som kunde stöta in kvitteringen tidigt i den andra halvleken. 1–1 genom lagkaptenen.

Efter en dryg timme kunde gästerna på nytt ta ledningen efter en fast situation. Simon Johansson prickade in en frispark från nära håll.

MFF skapade flera chanser under resterande delen av matchen men lyckades inte kvittera. Det blev förlust, 1–2, i årets första tävlingsmatch.

Jon Dahl Tomasson Om

Resultatet
Vi får vara ärliga och konstatera att resultatet inte är acceptabelt idag. Våra motståndare sätter sina chanser samtidigt som vi kommer till flera avslutslägen men är för oskarpa framför mål. Beröm till Västerås idag. Vi visste att de skulle vara duktiga på fasta situationer och de får utdelning på två av dem.

Matchbilden efter de första tjugo minuterna
De första tjugo minuterna var bra. Men efter det så spelar vi runt bollen för mycket och det sker för lite i anfallsväg. Vi arbetar hårt tillsammans och skapar möjligheter som vi naturligtvis ska göra mål på.

Att ta med sig något positivt från matchen
Som sagt, vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen nio gånger av tio. Men återigen, resultatet är inte acceptabelt.

Malmö FF: Christiansen (50’)