Förlust i Berlin efter sent avgörande

Publicerad 13 oktober 2022 i Herr,Matches,Nyheter

Det var mållöst hela vägen till den sista ordinarie spelminuten i Berlin innan hemmalaget avgjorde matchen via en straffspark.

Hugo Larsson under matchen.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Avspark i Berlin.

30′ Ett stort bollinnehav för MFF efter första trettio men stora målchanser saknas för båda lagen.

37′ Jo Inge Berget tvingas till byte på grund av skada och Erdal Rakip kommer in i spel istället.

45′ MFF skapar halvlekens sista målchans när AC kommer till skott utanför straffområdet men avslutet går utanför mål. Efter tre minuters tilläggstid blåser domaren av den första halvleken som slutar mållöst.

64′ Union Berlin kommer runt längs sin högerkant, hittar in bollen centralt och kommer till matchens hetaste målchans men stolpen räddar MFF från att hemmalaget tar ledningen.

66′ Ännu en farlig målchans för Union Berlin som slutar med en klackskarv nära mål. Diawara greppar avslutet liggandes och det är fortsatt mållöst med knappa halvtimmen kvar att spela.

72′ Efter en duell i MFF:s straffområde blåser domaren först straff för hemmalaget men efter en VAR-granskning ändras beslutet och Union Berlins Morten Thorsby blir istället varnad samtidigt som det blir frispark för Malmö.

87′ Domaren blåser straff för hemmalaget efter en tröjdragning i straffområdet.

89′ Straffen går i mål och Union Berlin tar ledningen med 1-0 med en minut kvar av ordinarie tid.

89′ Emmanuel Lomotey drar på sig en frispark och blir efter en VAR-kontroll utvisad i slutskedet av matchen.

90′ Det återstår minst åtta minuter minuters tilläggstid av matchen.

90+ 8′ SLUT! Domaren blåser av matchen och hemmalaget vinner med 1-0.

MÅL

Union Berlin: Robin Knoche (89′)

Malmö FF:

VARNINGAR:

Union Berlin: Janik Haberer (8′), Christopher Trimmel (29′),
Robin Knoche (61′) Rani Khedira (68′), Morten Thorsby (72′)

Malmö FF: Isaac Kiese Thelin (14′), Sergio Peña (36′), Martin Olsson (76′),
Jonas Knudsen (84′), Emmanuel Lomotey (87′,), Anders Christiansen (87′)

ÅGE HAREIDE EFTER MATCHEN:

– Vi började bra och de skapade inte mycket men efter muskelskadorna och skadeproblemen vi fick så förstörde det mycket för oss. De klarade sig från skador och det gynnade dem. Jag tycker att vi har haft tighta matcher i gruppen, framförallt matchen i Belgien där vi var bra offensivt men där vi tyvärr slarvade för mycket defensivt. Skillnaden idag är att vi mötte ett lag som är i en positiv trend medan vi varit i en negativ.

– Fotboll handlar mycket om tro och flow och vi stod upp bra och hanterade de bra länge, bland annat var Peña fantastisk. Han gav sällan bort bollen och hanterade motståndarna bra och förhoppningsvis kan vi fortsätta använda honom på rätt sätt framöver. Som sagt så hade vi otur med så många skador idag och det förstörde mycket. Vi vet att det är tufft matchande både hemma i allsvenskan och internationellt men vi måste använda dessa matcherna för att få erfarenhet ute i Europa.