Förlust i B-lagsderbyt

Publicerad 04 juni 2003

MFF hade bollinnehavet, men hade svårt att skapa målchanser. HIF fick däremot sina mål i psykologiskt viktiga ögonblick före och efter paus. Erik Johansson reducerade och Chanko slet på mitten.

Malmö FF B – Helsngborgs IF B
1-2 (0-1)

Målskyttt MFF: Erik Johansson (ca 75 min)

Laget: Lee Baxter – Thommie Persson, Johan Nilsson Guiomar, Jussi Nourela, Mattias Concha – Billy Berntsson, Joakim Nilsson, Louay Chanko, Erik Johansson –
Bovar Karim, Darko Lukanovic.

Avbytare: Joakim Moberg, Max Fuxberg, Alexander Malmström, Magnus Carlsson, Magnus Bönnemark.

Lärlingarna Joakim Nilsson, Johan Guiomar Nilsson, Alexander Malmström och Max Fuxberg bytte sinsemellan av varandra och gjorde en halvlek var för att inte slita ut sig inför stundande landslagsuppdrag i Frankrike.

– Vi kastade om en hel del i laget, vilket förstås märktes. Men trots det trodde jag vi skulle spela bättre; vi är inte nöjda, säger Anders Palmér.

Första halvlek visade en jämn matchbild, där MFF-bilagan ägde bollen mest, men inte lyckades skapa så mycket. En laguppställning med Nuorela, Concha, Chanko och Johansson väckte kanske högre förhoppningar, men även HIF ställde ett förhållandevis rutinerat B-lag på benen med bland andra Ulrik Jansson och Andreas Dahl.

HIF:s 1-0-mål kom tio sekunder innan halvtid, och tvåan tio minuter in på andra. Erik Johansson reducerade med en kvart kvar och MFF hade också en hyfsad kvitteringschans.

– Chanko sprang mycket och slet hårt på mitten, har en stor arbetskapacitet. Johan Guiomar Nilsson spelade bra den halvlek han var innen, kommenterar Palmér insatsena på pluskontot.

Nästa match är Häcken borta nästa torsdag 12 juni, då sammanfallande sponsormatcher gör att det lär bli ett mycket ungdomoligt MFF som åker upp för att plocka gadden av de getingar som ligger tvåa i B-lagsserien efter IFK Göteborg. MFF ligger för närvarande sexa.

– Göteborgslagen toppar bland reservlagen och stockholmslagen i allsvenskan… det är inget vidare, konstaterar Anders Palmér avslutningsvis.