Förlust i årets första match

Publicerad 29 januari 2011

Roland Nilsson var nöjd trots förlusten. -Vi fick en hel del svar.

Malmö FF började piggast och även om Spartak Moskva kom in i matchen efter hand så tog, för dagen, vita Malmö FF ledningen med 1-0 genom Guillermo Molins. Tyvärr får ryssarna en snabb kvittering när Markus Halsti olyckligt stöter in bollen i eget mål bara två minuter senare. Halsti hade fram tills dess gjort en bra insats som ersättare för febersjuke Yago. I slutet av första halvlek gör Spartak Moskva 2-1. Andra halvlek blir mållös men Malmö FF sätter de sista 20 minuterna press på ryssarna som kommer undan med blotta förskräckelsen. Roland Nilsson var nöjd med matchen.

– Vi gör en fullt godkänd insats spelmässigt med tanke på motstånd, första matchen samt att vi provade lite nytt. Vi jobbar hela matchen och sista 20 när vi går tillbaka till vårt normala spel så sätter vi rejäl press. Dessutom var sex spelare krassliga i morse varav Yago hade feber och fick stå över.  

Vad provade ni för nytt?
– Vi visste att Spartak Moskva är ett väldigt spelskickligt lag som ligger lite längre fram träningsmässigt och som snart skall möta Basel i Europa League. I början av matchen provade vi att spela med en lägre defensiv. Vi drog bland annat ner en anfallare.  

Varför gjorde ni det?
– Det är viktigt för spelarna att se vad som krävs när man möter den här typen av lag. Vad krävs, vad måste man tänka på och hur man skall agera defensiv och offensiv när vi möter ett spelskickligt lag. Jag tycker vi fick en hel del svar. Det är en nyttig erfarenhet.

Malmö FF möter nu Rapid Bukarest på tisdag kl. 13.00. Denna match sänds inte i TV.

Mål
1-0 23 min Guillermo Molins
1-1 25 min Självmål
1-2 43 min

Gult kort MFF
79 min Wilton Figueiredo

Startelva
Johan Dahlin – Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Daniel Andersson, Ricardinho – Guillermo Molins, Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo, Jimmy Durmaz – Agon Mehmeti, Daniel Larsson.

Byten
46 min Agon Mehmeti ut, Dardan Rexhepi in
63 min Ivo Pekalski ut, Jeffrey Aubynn in
63 min Guillermo Molins ut, Jiloan Hamad in
81 min Wilton Figueiredo ut, Pontus Jansson in