Förlust för ungt B-lag

Publicerad 03 oktober 2006

***Uppdaterad med kommentarer från Alf Westerberg***

Det började i dur men slutade i moll. Dagens väldigt unga B-lag hade en 2-0 ledning efter bara 15 minuter men orkade inte hela distanden ut. Man skall dock ha beröm för att man försökte. HBK vann till slut med 3-2.

Malmö FF B-Halmstads BK B
2-3(2-2)

1-0 14 min Robin ”Tomelilla” Nilsson
2-0 15 min Guillermo Molins
2-1 29 min Patrik Ingelsten
2-2 43 min Emra Tahirovic
2-3 75 min Patrik Ingelsten

Startelva:
Håkan Svensson

Andreas Freij, Johan Nilsson Guiomar, Niklas Hansson, Philip Milenkovic

Robin Andersson, Tobias Nilsson, Joakim Persson, Robin ”T” Nilsson(71 min)

Guillermo Molins, Agon Mehmeti(80 min)

Ersättare:
Festim Bytyqi, André Jönsson(in 71 min), Robin ”M” Nilsson(in 80 min), Christoffer Lundin, Elvir Biberic.

Ett rättvist resultat, Alf Westerberg?
– Både ja och nej. Sista halvtimmen av matchen tar deras större tyngd och erfarenhet ut sin rätt – men i första halvlek, framför allt första halvtimmen, ser det betydligt bättre ut för oss. Vi har ett bra passningsspel och visar bra attityd.

MFF tog ledningen och utökade den på en minut: 1-0 nickade Robin ”T” Nilsson in på en hörna slagen av Joakim Persson, och 2-0 kom direkt efter.
– En riktig pärla av Guillermo Molins, som sköt ur minimal vinkel nere vid kortlinjen ribba in – gamle räven Conny Johansson blev chockartat överraskad.! refererar Alf nöjd.

Men säg den glädje som varar. Med knappa halvtimmen spelad reducerade HBK genom Patrik Ingelsten, och två minuter innan paus kom kvitteringen efter ett olyckligt individuellt misstag i MFF-backlinjen.
– Det var lite slarvigt av oss att släppa in dom i slutet av första halvlek. Men vi har bra tag på det inledningsvis i andra också, fast efter 15-20 minuter börjar vi få svårt.

Och med kvarten kvar kom 2-3 till HBK när Ingelsten fick fritt läge på en djupledsboll. Fem minuter dessförinnan hade dock MFF en bra chans att göra ett eget 3-2-mål, när Guillermo Molins vände sig helt fri i straffområdet och sköt hårt men rakt på målvakten.
– Vi faller ihop med vårt försvarsspel, som är väldigt bra i början av matchen. Men när deras anfall med Emra Tahirovic och Patrik Ingelsten får tid att komma rättvända och de får igång ett bra inläggsspel blir de svårt för oss att försvara oss.

Alf Westerberg var trots förlusten nöjd med sitt unga B-lag:
– Flertalet spelare presterar väldigt bra, särskilt i första halvlek, Philip MIlenkovic är bra som vänsterback och Andreas Freij som gjorde sin först B-lagsmatch från start var riktigt bra. Sedan är Robin ”T bra, liksom Guillermo Molins, som ligger bakom det mesta framåt. Och Håkan Svensson får göra några väldigt bra räddningar i slutet av matchen. Men det var genomgående en god insats.

Med förlusten tappade MFF definitivt sitt grepp om reservlagsserien – men med skadesituationen i A-laget och SM-tecken för juniorerna att spela om finns det liksom viktigare saker just nu.
– Det här är bra utbildningsmatcher för unga spelare. De här matcherna har de nytta av också i de matcher som väntar i JSM-slutspelet, säger Alf Westerberg.

Och än är det inte kört, fyra poäng upp och tre hemmamatcher kvar – två av dem närmsta veckan, Kalmar fredag och Mjällby måndag.

/TC