Förlust för U21

Publicerad 25 mars 2009

– Vi var inte riktigt på hugget idag, konstaterar Leif Engqvist efter att U21-laget förlorat med 1-2 mot Klagshamn på konstgräsplan nio.

Malmö FF U21 – IFK Klagshamn A

1 – 2 (1-2)

0-1 10 min
1-1 37 min Pontus Jansson (S)
1-2 41 min

MFF:s U21-lag:

Dusan Melichárek

David Durmaz, Markus Halsti, Nenad Stojadinovic(53), Pelle Holm

Jiloan Hamad, Omid Nazari, Rick Kruys(62), Babis Stefanidis

Pontus Jansson, Hamid Alamin(65).

Ersättare: Max-Ludwig Gustafsson, Patrik Karlsson(53), Muamet Asanovski(62), Hicham Ali, Dardan Rexhepi(65).

– Vi var inte riktigt på hugget ikväll, konstaterar Leif Engqvist efter att U21-laget genom 1-2 mot Klagshamns A-lag inkasserat sitt första nederlag för året.

– Vi håller spelet uppe, men vi spelar för långsamt och de hinner in i sina positioner när vi anfaller. I andra halvlek tar vi över lite och har väl ett bollinnehav på 65-70 procent – men vi producerar för lite målchanser.

Ett skott tätt utanför av Jiloan Hamad. Ett bra läge för Hamid Alamin. Ett långskott utanför av Pontus Jansson. Annars inget särskilt – i andra halvlek. Därmed blev halvtidssiffrorna också slutresultat: 2-1 till Klagshamn.

Gästerna strax söderifrån tog ledningen redan i 10:e minuten genom att anfalla från MFF:s högerkant; två olyckliga motlägg och en tveksam målvaktsplacering senare var bollen i mål. Ett par sämre beslut i de bakre regionerna låg bakom även Klagshamn andra mål 4 minuter innan paus. Däremellan hade dock MFF kvitterat på en straff genom Pontus Jansson efter att Hamid Alamin fällts i straffområdet.

– Klagshamn är ett bra division 2-lag och kommer nog att göra bra ifrån sig i sin serie, men samtidigt är det inget försvar för vår insats – vi ska göra det bättre, säger Leif.

Individuella spelare att lyfta fram?
– Man gläder sig oftast inte så mycket över enskilda insatser när man förlorar… men Muamet Asanovski är duktig när han kommer in; han är bra med bollen, har bra förstatouch och är rörlig. Patrik Karlsson och Pontus Jansson är duktiga, och Markus Halsti är ok.

Om knappt två veckor spelar U21-laget sin första seriematch, borta mot Landskrona.

/Tobias Christoffersson