Förlust för U19

Publicerad 14 oktober 2013

Malmös U19 förlorade helgens bortamatch mot IFK Göteborg med 3-1. Därmed måste MFF ta en poäng i sista omgången hemma mot Landskrona BOIS den 19 oktober för att säkra seriesegern. Malmös mål gjordes av Pawel Cibicki.

Malmö startade matchen ganska tveksamt, men detta till trots skapade man ett friläge efter endast ett par minuter. Tyvärr resulterade inte det i något mål. Istället tog IFK Göteborg ledningen efter åtta minuter. Göteborg var det hungrigare laget och spelade med mer vilja än MFF. Därför var det inte speciellt förvånande att Göteborg hann ta ledningen med 2-0 innan halvtid, denna gång via en Malmöspelares huvud.

– Det var tydligt från första sekund att IFK var det laget som var mest taggat till denna match. De behövde vinna och det märktes verkligen. Göteborg var helt enkelt det bättre laget den här matchen, det finns inga ursäkter. Är man inte taggad till 100 procent så förlorar man mot IFK Göteborg, så pass bra är de. Sedan är det synd att vi inte lyckas göra 1-0 i början av matchen, då hade det kanske blivit en annorlunda match, förklarar Tore Cervin en av U19:s ledare.

Under andra halvlek fick Malmö den så nödvändiga tidiga reduceringen för att väcka liv i matchen. Då Pawel Cibicki gjorde mål redan i minut 54. Men roligare än så blev det inte för MFF. Istället kunde Göteborg göra 3-1 i 77 minuten och åter skapa sig en komfortabel ledning som man också höll matchen ut.

– Under de första tio minuterna i andra visar vi en bättre inställning. Detta resulterar i att vi lyckas göra ett mål också. Petar Petrovic slår en frispark snett inåt bakåt till Pawel Cibicki som sätter bollen i mål. Målet gör att det känns som att vi har en liten möjlighet att komma in i matchen, men så blir det inte. Istället präglades resten av matchen av många konstiga domslut, vilket gjorde det svårspelat för båda lagen och kanske allra helst oss som jagar ett mål. Det blir IFK som gör ett mål till och vinner med 3-1. Det är bara att gratulera. Nu ser vi till att vinna matchen mot Landskrona på lördag så att vi säkrar seriesegern. Den matchen ska vi se till att ge allt, det är det minsta vi kan kräva av varandra, avslutar Tore Cervin.

Matchen mot Landskrona på lördag blir nu alltså viktig för MFF:s vidkommande. Vinst eller oavgjort där och seriesegern är säkrad, vilket innebär att man får möta lag nummer två från den norra serien i semifinal. Förlust och MFF riskerar att komma två i sin serie, eller i värsta fall trea, men då ska Elfsborg ta in tre poäng och 15 mål på MFF, vilket vi får hoppas blir en omöjlighet.

/ Filip Skog