Förlust för juniorerna i derbyt.

Publicerad 21 juni 2007

Malmö FF:s juniorer förlorade derbyt mot HIF med 2-4 men har trots allt en imponerande vårsäsong bakom sig.
Man leder den södra delen av Juniorallsvenskan.

Vi återkommer med fakta om matchen.

Så här sa tränare Leif Engqvist inför matchen
– Prestationen från hela laget har varit mycket bra, och sedan har ett antal enskilda spelare höjt sig ett snäpp under våren. Serien i år är OK, det är en 2-3 lag som inte riktigt hänger med, men resten är bra, säger juniorlagets tränare Leif Engqvist.

Det är ett ungt juniorlag han har att arbeta med i år: bara fem stycken andraårsjuniorer (födda 1989) mot nio ifjol, dessutom två ”underåriga” 91:or i Pontus Jansson och Hamid Alamin. Målet är förstås att ta sig till SM-slutspel och gå så långt som möjligt, ifjol blev det final men förlust där mot BP. Men det är inte bara i Juniorallsvenskan som Leif Engqvists talanger för sin matchning, utan också i den nya U21-serien.
– U21 är värdefullt för oss, där får våra spelare möta ännu bättre motstånd. Några av våra spelare får vara med varje gång, och vi strävar också efter att gå runt lite på de spelare som tas ut till U21. Ta Guri Baqaj, till exempel, i senaste juniorlagsmatchen satt han på bänken, men i U21 spelade han från start, säger Leif.
Jasmin Sudic, Agon Mehmeti, Elvir Biberic, Erdin Demir och Pontus Jansson har alla uppträtt regelbundet i U21 under våren.

Av de spelare som höjt sig individuellt under våren sticker tre ut lite mer:
1) Forwarden Agon Mehmeti, som gjorde A-lagsdebut i träningsmatchen mot Falkenberg i våras och varit en riktig målspruta i J- och U21-lagen: 21 mål på 20 matcher! Han har haft lite skadeproblem på senare tid, men är tillbaka i kvällens derby mot HIF.
2) Centrale mittfältaren Erdin Demir
– Erdin som är född 1990 blev inte uppflyttad i J-laget ifjol utan fick vara kvar i P16. Men i år har han utvercklats något fantastiskt, och bland annat gjort A-lagsdebut i matchen mot Stenungsund i Svenska cupen. Han är en central mittfältare som är duktig med boll och vinner mycket boll.
3) Centrale, blott 16-årige mittfältaren Pontus Jansson:
– Pontus Janssons utveckling är också fantastisk. Han är också en central mittfältare, som fåt spela en del på kanten både i J och U21 men han har gjort det mycket bra, bland annat fyra mål i U21-laget. Han har ett bra driv och är duktig med boll, säger Leif Enqvist.

Han har tagit ut följande startelva till kvällens hemmaderby mot HIF, avspark 18:00 som sagt på Rosengårds IP:

Festim Bytyqi

Christoffer Lundin, Jasmin Sudic, Mak Dzonlagic, Anes Mravac

Pontus Jansson, Elvir Biberic, Erdin Demir, Viktor Dahlgren

Adam Weiszewski, Agon Mehmeti

Bänk: Malte Hammenskog, Guri Baqaj, Baris Hümmet, Ruben Grönevik, Sebastian Nordin Lahlezar, Benjamin Olofsson.

Notabelt ochglädjande är förstås också att Anes Mravac gör comeback i spel efter sin skada genom att delta i kvällens match.

/Tobias Christoffersson