Förlust för B-laget mot Bunkeflo

Publicerad 06 april 2006

En tam och dåligt skärpt MFF-bilaga släppte in tre mål i en mycket blek första halvlek, spelade upp sig något men förmådde inte vända matchen. Positiva besked för Jon, Anders och Hasse – och ett fint inhopp av Robin ”Tomelilla” Nilsson.

Malmö FF – Bunkeflo A
1-3 (1-3)

Mål
0-1 22 min Ylli Shabani
1-1 35 min Rawez Lawan
1-2 37 min Jens Nordström
1-3 42 min Jens Nordström

Startuppställning
Jonas Sandqvist

Andreas Wihlborg(55), Tobias Nilsson, Jon Jönsson, Glenn Holgersson

Anders Andersson(70), Hasse Mattisson

Joakim Nilsson

Daniel Sliper, Guillermo Molins, Rawez Lawan

Inhopp: Niklas Hansson 55 min, Robin ”Tomelilla” Nilsson 70 min,

Alf Westerberg rapporterar om ett MFF B som började matchen tamt, och hade dålig skärpa särskilt i försvarsspelet genom hela första halvlek. Ett friläge för Hasse Mattisson när matchen ännu var mållös på pluskontot, men i övrigt inget vidare. Och det var Bunkeflo tog ledningen i 22:a minuten på frispark från vänsterkanten. Ylli Shabani slog en boll som seglade genom försvaret och förbi Jonas Sandqvist in vid burgaveln. Tamt var ordet. Men med tio minuter kvar av första halvlek kvitterade MFF.
– Ett inkast kom till Joakim Nilsson, som vände bort en försvarare väldigt elegant och spelade in mot bortre stolpen där Rawez Lawan stötte in bollen. Vi hade en bra period efter deras 1-0 och kvitteringen kändes logisk, berättar Alf Westerberg.

Bunkeflo tog emellertid ledningen på nytt två minuter senare. En boll som blåsts av om den nått offsidestående Jens Nordström – hade den inte touchat en MFF-försvarare… därmed ingen offside, utan friläge och säker lobb över Sandqvist i mål. Låter oturligt, men…
– Vi var sent uppe med laget där, säger Alf.
Och Bunkeflo hann dessvärre med ett 3-1 också innan paus: Jens Nordström kombinerade sig genom och gjorde mål igen.
– Vi är tama där också. Man får vara ganska kritisk till vårt försvarsspel i första halvlek. Dålig aggressivitet och problem med positionsspelet.
MFF hade en bra chans när det ännu stod 1-2: Anders Andersson spelade fram Rawez Lawan, som sköt utanför.

Efter paus, då?
– Jag tycker vi gör en anständig andra halvlek. Vi har stort bollinnehav, och frånsett ett friläge med offsidevarning skapar de ingenting. Samtidigt är vi också lite uddlösa.
Rawez Lawan hade ett skott över i bra läge, och Guillermo Molins chans nån meter från mål efter hörna.

Det var ett erfaret och fysiskt starkt Bunkeflo som vann, självklart med gamla MFF:are som målskyttar.

Är du mycket besviken på insatsen?
– En viss besvikelse känner jag. Vi är lite naiva både framåt och bakåt idag. Vi är framför allt inte tillräckligt skärpta i försvaret. Men vi hade också en del spelare som inte varit igång på ett slag, och som kanske såg lite rostiga ut; nu fick de en bra genomkörare.

Jon Jönsson spelade 90 minuter och höll. Eller ja… han ”stukade till” foten i början av matchen – men höll ut.
– Han har en bra smärttröskel, konstaterar Alf.

Positivt idag?
– En anständig andra halvlek, som sagt. En bitvis pigg Rawez Lawan, och ett mycket bra inhopp av Robin ”Tomelilla” Nilsson.

Nästa match för B-laget är första matchen i Utvecklingsserien, TFF borta måndag 24 april.

/Tobias Christoffersson