Förlängt lärlingskontrakt med Teddy Bergqvist

Publicerad 11 september 2017 i Nyheter

Malmö FF och Teddy Bergqvist har kommit överens om en förlängning av lärlingskontraktet. Det nya avtalet sträcker sig till och med 31 december 2018.

Den 18-årige anfallaren skrev på ett lärlingskontrakt med Malmö FF den 1 december 2015. Han gjorde allsvensk debut i den himmelsblå tröjan i oktober 2016, när han byttes in på tilläggstid i 4–2-vinsten borta mot BK Häcken. Sedan i somras har han varit utlånad till Åtvidabergs FF i Superettan men återvänder alltså till MFF efter säsongens slut för ytterligare ett år som lärling.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:

– Teddy Bergqvist var ung när han kom upp i A-truppen och har haft en stadig utveckling sedan dess. Under utlåningen till Åtvidabergs FF har vi sett att han fått viktig erfarenhet och att han fortsatt att utvecklas. Han är en glad kille med mycket energi och är en spelare som vi tror på och hoppas kunna ta ytterligare steg under nästa år.

Teddy Bergqvist:

– Jag tycker att det här är rätt beslut för mig. Det har varit bra med utlåningen. Jag tror det är jätteviktigt att känna att man håller i 90 minuter på seniornivå. Jag vill gärna fortsätta min utveckling i MFF och försöka slå mig in i matchtruppen och få spela så mycket som möjligt.

huvudpartners

officiella partners