Förfest, födelsedag och framtid

Publicerad 02 november 2012

MFF Support firade igår 20 år och gjorde det genom att återigen anordna en av sina populära förfester på Ståplatstorget. Malmöitisk musik dånade ut genom högtalarna samtidigt som publiken strömmade till arenan och snabbt hade torget fyllts på med glada och förväntansfulla supportrar. MFF:s VD, Per Nilsson, var nere för att själv känna på stämningen och var glad över att få se att så många kommit till Stadion tidigt för att tillsammans ladda upp inför matchen.

När klockan slog 19.10 gick Pontus Janssons favorit rappare, Jaqe, upp på scenen för ett uppskattat framträdande samtidigt som folket nervöst tittade på sina mobiler för att hålla sig uppdaterade om resultatet i matchen mellan Mjällby och Elfsborg.

Supportersajten Skyblue.se valde i dagarna att lägga ner sin verksamhet och skänka allt sitt överskott till Norra blå. Precis innan avspark var Jesper Landby tillsammans med Jörgen Wiberg uppe hos Norra blå för att överlämna en check och önska dem all lycka i framtiden.

– Vi vill stödja Norra blå då vi anser att den goda supporterkulturen gror hos dem och därför vill vi hjälpa dem få bästa möjliga förutsättningar inför framtiden, berättar Jesper Landby.

Innan avspark levererade tifogruppen, MT96, ännu ett av sina högklassiga tifon samtidigt som hela Stadion stämde upp i sång och gav oss den bästa stämningen för året. På pressläktaren satt MFF:s senaste nyförvärv, Petter Thelin, med ett stort leende på sina läppar och berättade att han hade gåshud när han blickade ut över ett hoppande folkhav.

I halvtid ville MFF visa sin uppskattning och gratulera MFF Support på sin 20-årsdag genom att Malmö FF:s ordförande, Håkan Jeppsson, överlämnade en check på 33 000 kr, en signerade matchtröja från Daniel Andersson och en blombukett till MFF Supports ordförande, Magnus Eriksson.

Vi vill rikta ett stort tack till alla er som tagit er till Swedbank Stadion under året och bidragit till den goda stämningen. Det är tillsammans med er som vi lyckats få Sveriges högsta publiksnitt.