Flera förändringar mot HBK

Publicerad 25 juni 2001

Micke Andersson har tagit ut följande lag att resa och finna ut om himlen verkligen är blå hos HBK (låt oss då hoppas på en ljusare nyans):

Laget:Jonnie Fedel – Jimmy Tamandi, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Mikael Roth – Erik Johansson, Peter Sörensen, Brian Steen Nielsen, Joseph Elanga – Markus Rosenberg, Jörgen Ohlsson.
Ersättare: Lee Baxter, Kenneth Gustavsson, Peter Ijeh, Mats Lilienberg, Jon Jönsson.

Zlatan inte med
Zlatan Ibrahimovic är inte med, vare sig i startelvan eller på bänken, och har därmed gjort sin sista match i allsvenskan innan proffsäventyret i Ajax tar vid. Varför?
– Utifrån hur han såg ut i senaste matchen mot Helsingborg har vi gjort bedömningen att det är bäst Zlatan får vila och sikta in sig på Ajax, säger Micke. Det sitter ändå mycket i bakhuvudet på honom, och mot HBK vill vi ha två hårt arbetande forwards.
Är det anledningen till att också Peter Ijeh får börja på bänken?
– Peter lider lite av att ha spelat med Zlatan, som inte jobbat så hårt, samtidigt som han har en bit kvar till att lyckas hundraprocentigt i svensk fotboll, menar Micke Andersson. Jag tycker han har gjort bra ifrån sig under våren, och han är snart med i leken igen.

Ny anfallskombination
Mats Lilienberg?
– Mats arbetar på, är lojal trots att han har det jobbigt, och för det ska han ha en eloge – men han är ur form. Hade han haft förmågan att utnyttja det han är bra på hade han kanske varit på plan, säger Micke.
Allsvensk debut från start istället för 18-årige Markus Rosenberg, som hunnit med ett par inhopp under våren. Bredvid honom tar lite oväntat Jörgen Ohlsson steget upp från mittfältet.
– Jörgen har spelat forward tidigare, och har trots allt gjort fyra mål. Mot HBK är som sagt det hårda arbetet viktigt, och Jörgen har modet, aggressiviteten och lojaliteten mot laget.

Danskt mittmittfält
Vad händer då på mittfältet? Erik Johansson går in på högerkanten och Peter