Fler pusselbitar på plats – Engqvist och Folkesson fortsätter även 2011

Publicerad 10 december 2010

I många familjer finns traditionen att lägga ett julpussel, så även i MFF-familjen och nu lades två bitar till på plats.

Nu är det klart att både MFFs hjälptränare Leif Engqvist och materialaren Kenneth Folkesson fortstätter att jobba med A-laget även nästa säsong.

– Jag ser det som jätteinspirerande att fortsätta jobba. Vi har en bra organistion runt laget och jag känner att vi alla stöttar varandra, då är det riktigt roligt att jobba, säger Leif Engqvist.

Du är hjälptränare och lagledare, vad innebär det egentligen?

– Jag hjälper till med träningar på förmiddagen, sen jobbar jag som lagledare resten av tiden. Bokar resor, träningsläger, träningsmatcher och sådant. Sen coachar jag U-21 laget sedan tre år tillbaka.

Hur bra koll har du på U-19 truppen, de som bildar stommen i U-21 laget?

– Dom har jag stenkoll på. Jag kollar så mycket träning och match som möjligt. Sen snackar jag mycket med Anders Palmér och Patrik Winqvist. Det är viktigt för mig att ha den kollen eftersom jag ska vara A-lagets ögon i ungdomsleden och hjälpa Rolle att utvärdera vilka spelare som kan vara aktuella för att flyttas upp.

Hur ser du på nästa år?

– Jag har ju varit med och vinna ligan fem år på raken, så jag vet att det är nu det riktiga arbetet börjar. Vi får inte känna oss mätta och luta oss tillbaka. Vi måste vara lika sugna på att vinna varje match, varje närkamp, för att kunna upprepa det vi gjorde den här säsongen.

Den som träffat Leif på lunchen vet att aptiten är det inget fel på. Och att han fortfarande är hungrig känns som ett bra tecken inför 2011.