Fler avstängda samt två erkännanden

Publicerad 17 september 2003

Idag blev ytterligare en person inblandad i bengal- och rökkaoset på Helsingborgsmatchen avstängd till och med 2005. Dessutom har de två första kontaktat Malmö FF och erkänt både planering och genomförande.

Läs Malmö FF:s andra pressmeddelande på två dagar.

Malmö, 2003-09-17

Pressmeddelande

Efter de olustiga scener som utspelades på Olympia i samband med att en grupp personer tände bengaliska eldar och rökgranater på Malmö FF:s sektion har vi fått ett massivt stöd från vår publik och våra supportrar, vilket vi är mycket glada och tacksamma för. Bilden av en mindre grupp som ligger bakom dådet och ett totalt avståndstagande från Malmö FF:s supportrar och åskådare är mycket påtaglig.

Under onsdagen har en tredje person stängts av från samtliga MFF:s matcher, både hemma och borta, till slutet av säsongen 2005. Flera personer är identifierade och ett antal personer har kallats till förhör. Alla som befinns vara delaktiga i händelsen kommer att portförbjudas på Malmö FF:s matcher, vilket innebär att fler avstängningar är att vänta.

Både polisen och Malmö FF arbetar vidare med undersökningen. En mängd upplysningar har inkommit till Malmö FF, polisen och MFF Support från åskådare som var på plats på Olympia och dessa bearbetas tillsammans med filmbilderna från arenan.

Två av de avstängda har under onsdagen hört av sig till Malmö FF och erkänt sin del i dådet. Båda accepterar sin del av ansvaret och har förklarat sig villiga att ikläda sig sin del av de böter Malmö FF åsamkas till följd av händelsen.

Vidare har en av de avstängda visat sig vara medlem i MFF Support, men MFF Support har meddelat oss att personen i fråga kommer att uteslutas ur föreningen med omedelbar verkan. Även i övrigt samarbetar MFF Support med och stöder de åtgärder som har vidtagits av Malmö FF till fullo.

Inför kommande matcher har säkerhetsarrangemangen utvidgats på flera viktiga punkter. De åtgärder som har vidtagits har skett i samråd med polisen för att med alla medel förhindra ett upprepande.

Med himmelsblå hälsning

Malmö FF