Fjärde raka segern i U21 Allsvenskan

Publicerad 13 april 2022 i Herr,Nyheter,U21-match

Ett förstärkt U21-lag tog en ny seger i U21 Allsvenskan på tisdagen. IFK Värnamo besegrades med 3–1 efter två mål av Malik Abubakari och ett av Romain Gall.

Romain Gall öppnade målskyttet på straffspark.

Nyckelhändelser:

13′ Sebastian Nanasi får ett bra läge inne i straffområdet efter hög press från Abubakari. Nanasis avslut går dessvärre utanför.

22′ Ännu ett läge för Nanasi som håller sig framme. Han rundar målvakten, men en Värnamo-back hinner upp och räddar bollen från att gå in i mål.

61′ MÅL! Romain Gall ger MFF ledningen på straff efter att Patriot Sejdiu rivits ner.

76′ MÅL! Malik Abubakari gör 2–0, fint framspelad av Patriot Sejdiu.

87′ MÅL! Abubakari stöter in returen på Sebastian Nanasis stolpträff.

90′ IFK Värnamo reducerar på straff.

Jeffrey Aubynn efter matchen:

– Vi gör en sämre första halvlek där vi känns sömniga och vi blir låga i perioder. Anfallsspelet blir lidande och det blir mer spel en-och-en istället för som en enhet. Samtidigt möter vi ett bra Värnamo som är skickliga i många delar. Ändå har vi de stora målchanserna, men vi är inte nöjda med halvleken.

– I den andra får vi bättre struktur i vårt presspel mot deras backlinje och det ger effekt. Vi har en högre frekvens och intensitet i pressen, dessutom flyttar vi boll bättre och varierar det korta med det längre vändningsspelet.

– Patriot Sejdiu och Lass Hamawand kommer in på mitten och gör det med en härlig attityd. Vi har ett ungt lag på banan i andra halvlek, de ska ha cred för att de gör det så pass bra mot ett bra Värnamo. Extra beröm till vår backlinje som bestod av P19-spelare.

Höjdpunkter:

Laguppställning:


Ismael Diawara
Emil Lindman, Ludvig Nicklasson, André Alvarez Perez, Elison Makolli
Oscar Lewicki, Sebastian Nanasi, Ola Toivonen
Romain Gall, Malik Abubakari, Sören Rieks

Ersättare: Viktor Andersson (mv), Alexander Hughes, Raymond Adjei, Patriot Sejdiu, Ajdin Avdic, Lass Hamawand, Deniz Salievski.

huvudpartners

officiella partners