Fjärde raka segern

Publicerad 29 april 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF fortsatte på den inslagna vägen och besegrade Halmstads BK med 3–1.

Matchhändelser

1′ Domaren blåser igång matchen på Malmö Stadion.

4′ Anna plantin med en härlig acceleration, rycker sig förbi sin försvarare och testar skott. Avslutet går strax utanför.

32′ Thelma Persson Welin springer sig fri och är ensam med målvakten, avslutet går över ribban.

42′ Friläge för Halmstad men avslutet går på mitt på räddande Hagberg.

43′ MÅL! Rebecka Holm ger Malmö ledningen i matchen när hon elegant lobbar bollen över Halmstads målvakt.

45′ MÅL! Linnea Svensson utökar ledningen till 2–0 på hörna.

54′ Livsfarligt läge för Halmstad som bara behöver peta in bollen i öppet mål för att få till en reducering. Men bollen lyckas på något sätt segla över ribban.

68′ Skarström med bollen i stolpen efter ett inlägg från Plantin.

69′ Halmstad reducerar med ett skickligt avslut i bortre hörnet.

80′ MÅL! Efter en frispark balanserar bollen på linjen. Linnea Svensson är där och stör innan den långsamt rullar in innanför mållinjen.

90′ Domaren blåser av matchen. Malmö FF vinner med 3–1!

Maxim Khalil efter matchen

– Jag tycker inte alls vi kommer upp i nivå idag. Halmstad gör mycket bra och är väldigt skickliga, framförallt i deras forwardspositioner. Trots att vi har mycket boll lyckas de få oss dit de vill utan att vi lyckas straffa dem.

– I andra halvlek har vi en matchplan på hur vi ska attackera de ytorna som de bjuder på i flankerna, tycker inte att vi lyckas med det. Vi blir lite passiva nästan som om vi inte vill spela. Det är små marginaler idag, det hade lika gärna kunnat sluta oavgjort och då är det starkt att ta tre poäng.

Malmö FF: Holm (43′), Svensson (45′) Svensson (80′)
Halmstads BK: Rolfsson (69)