Festen börjar 2 timmar före match

Publicerad 12 april 2012

Redan två timmar före match är det nu fullt drag på Stadiontorget.
Inför premiären mot Gefle slog både MFF Shopen och O`Learys upp två försäljningstält utanför Swedbank Stadion.
En riktigt lyckad satsning visade det sig.
Precis som satsningen med wokbar uppe på Supportertorget.

Ulrika Näsman, restaurang-chef på Swedbank Stadion:
– Det var ju premiär. Vi grillade korvar för fullt i tälten. Det var trevlig stämning och korvarna var uppskattade.

Smarrig korvmeny
O’Learys hade gröna tält, helt enligt företagets profil, så de var lätta att hitta till.
På korvmenyn stod Schwedenbomber (Thüringer bratwurst med svenskt ursprung),  Materialare (ett hett alternativ, Louisiana hot) samt Il Capitano (lammkorv med parmesan, rejäl och pålitligt kryddad med italiensk finess).
Dessutom fanns Hot Buffalo Chicken drumsticks med nachos och dip, ölkorvar, snacks, lättöl, fatöl och läsk.
– Korvarna var riktigt smarriga, säger Ulrika.
Utanför tälten fanns även möjlighet att slå sig ner och sitta och snacka fotboll med sina supporterkompisar vilket många passade på att göra. Även efter slutsignalen finns det även möjlighet att dra sig till tälten, snacka av sig om vad som hände och ta en öl och en korv medan parkeringsköerna lättar.

Välbesökt wokbar
Även till Supportertorget slogs portarna upp två timmar före match och wokbaren blev välbesökt.
– Det var många som uppskattade att de kunde ta en starköl eller ett glas vin före avspark. Det var bra tryck i baren och kycklingwoken förstår jag smakade mera, säger Ulrika Näsman, som fick många positiva reaktioner av gästerna.
MFF Shopen slog upp sina blå tält också bredvid mattälten och Magnus Frank, butikschef, var också nöjd med premiären.

MFF Shopen i tält
– Kul med mer liv och rörelse på Stadiontorget. Det blev ett bra koncept och kunderna uppskattade verkligen att de kunde handla snabbt utanför Stadion, säger han.
– Det var lite Shop-express över det hela. Halsdukarna gick åt som bäst i vanlig ordning. Det är den överlägset mest sålda produkten inför matcherna. Kommer du sent till matchen är tälten det perfekta stället att handla de mest eftertraktade produkterna i, kommer du i riktigt god tid får du inte missa vårt stora utbud inne i MFF Shopen, säger Magnus Frank.

Happy hour
Inför matchen mot Kalmar FF blir det dels After Game på Restaurang 1910, dels Happy Hour på Supportertorget.
– Första timman mellan klockan 17 och 18 kommer vi att ha Happy Hour på folköl och hamburgare där, vi vill ju gärna att folk kommer i god tid till matchen, säger Ulrika Näsman.
Precis som vid premiär-matchen kan du lyssna till het musik och spelarintervjuer på Supportertorget, så visst finns det anledning att komma två timmar före avspark till Swedbank Stadion.
Då är det lättare att hitta parkeringsplats och du hinner in på din plats i god tid. Tänk på att Swedbank Stadion är en öppen arena numera och att vid matchen mot Kalmar FF kan du kan gå in vid vilket insläpp du vill för att sedan ta dig till din plats. Dock med undantag för bortsektionen.

Ovanstående kommer från nya matchtidningen Avspark
Klicka här för att läsa nya Avspark