Ferran Sibila stannar i Malmö FF

Publicerad 27 december 2022 i Herr,Nyheter

Ferran Sibila anslöt till Malmö FF under sommaren 2022 för att arbeta med våra utlånade spelare. Parterna är nu överens om en förlängning som sträcker sig över två år.

Ferran Sibila stannar som övergångstränare i MFF.

Spanjoren Ferran Sibila anställdes i slutet av augusti tidigare i år med huvudfokus att arbeta med våra utlånade spelare. Nu förlängs avtalet över ytterligare två år och Ferran kommer fortsätta sitt arbete som övergångstränare med fokus på individuell utveckling, i såväl föreningens A-trupp som med våra lånespelare. 34-åringen kommer även fortsättningsvis att jobba nära Malmö FF:s sportsliga ledning och vara i kontinuerlig kontakt med tränarna i klubbarna dit spelarna är utlånade så att det råder samstämmighet kring spelarnas utvecklingsplaner.

Andreas Georgson, sportchef

– Förväntningarna när vi knöt till oss Ferran i somras var stora och de har infriats rejält. Det känns riktigt bra att vi hittat i mål med ett samarbete två år framåt där han blir en viktig del i att hjälpa våra spelare att uppnå sin fulla potential.

Ferran Sibila

– Jag känner mig väldigt glad över möjligheten att fortsätta arbetet i klubben som tagit väl hand om mig sedan jag kom. Jag trivs väldigt bra här och har kommit in i rollen, som var relativt ny för mig när jag började, på ett bra sätt. Malmö FF är landets mest framgångsrika klubb och det märks på ambitionerna hos både spelare och ledare i och runt föreningen. De unga spelarna som vi har här är extremt motiverade och det är väldigt roligt att vara med och bidra till deras utveckling.

huvudpartners

officiella partners