Femte raka segern

Publicerad 30 april 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF tog säsongens femte raka seger när Hammarby besegrades med 4–2. Isaac Kiese Thelin blev stor matchjälte med sitt hattrick mot Stockholmslaget.

Isaac Kiese Thelin blev matchhjälte med tre mål mot Hammarby IF.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Domare Mohammed Al-Hakim blåser igång matchen på Eleda Stadion.

9′ Bajen med ett farligt anfall. Ett inspel längs med högerkanten hittar Djukanovic som avslutar en bit utanför. 

12′  På volley skarvar Isaac Kiese Thelin bollen med yttersidan i ribban! Matchens hittills farligaste läge. 

15′ MÅL! Dovin räddar Nanasis första avslut. Men bollen förblir i straffområdet och Stefano Vecchia gör inga misstag när han får fatt i bollen och kyligt placerar in den.

36′ MÅL! Hugo Larsson hittar ut till Busanello på vänsterkanten som sedan levererar ett fint inlägg till Isaac Kiese Thelin som med axeln sätter dit 2–0.

43’ MÅL! Vecchia med ett konststycke när han tunnlar sig förbi sin försvarare och hittar Isaac Kiese Thelin. Anfallaren gör sitt andra för dagen när han kommer först till bollen och skarvar in den i mål.

58′ Ett skott förändrar riktning och ställer Johan Dahlin. Hammarby reducerar till 3–1 genom Djukanovic. 

59′ MÅL! Isaac Kiese Thelin med snabb replik! Anfallaren gör sitt tredje för dagen när han tar emot bollen i straffområdet  och rullar in 4–1  från nära håll. 

73′ Hammarby reducerar till 4–2 genom Adi Nalic. Mittfältaren får mycket yta i straffområdet och avslutar förbi Johan Dahlin. 

90+4 SLUT! Malmö vinner med 4–2 och säsongens femte raka seger är ett faktum!

Henrik Rydström efter matchen

Om matchen..
– Jag är såklart väldigt nöjd med hur vi genomför matchen. Jag känner att vi har ett grepp tidigt i matchen och i första halvlek är ju många bitar precis så som vi önskar att de ska vara. Det finns några omställningar, där vi är ”sloppy” som vi brukar säga. Men samtidigt vill vi attrahera och locka för att sedan spela förbi och då riskerar vi ibland att tappa bollen. Men jag tycker ändå att vi hanterar de omställningarna bra. Vi leder med 3–0 i halvtid, då finns det inte så mycket mer man kan önska.

– Sen vet man ju hur det psykologiska spelet är, att leda med 3–0 i halvlek, det gör jag ju gärna. Men sedan vet jag också att om man man släpper in så sätts de psykologiska bitarna in. Jag tycker vi är lite för försiktiga tidigt i andra halvlek. Men samtidigt är min bild från bänken att hammarby inte skapar något utav det. Men sedan kommer ändå 3–1 men istället för att älta det så gör vi 4–1. Efter det är vi relativt trygga, så jag är jäkligt nöjd med hur vi hanterar det.

om Isaac..
– Åtta mål, det talar för sig själv. Jag har sagt från början att han är en instrumental spelare för oss, också som person, sättet han leder oss. Inte minst i vårt försvarsspel. Sedan tycker jag att han har blivit ännu bättre, det är för att han är hungrig att lära sig hela tiden. Han har blivit ännu bättre på att hitta positioner i boxen. Men det bygger inte bara på honom utan det är samverkan mellan spelare, jag sa det redan efter första matchen, samverkan mellan spelarna kommer att bli bättre och det ser vi ju nu.

Mål

Malmö FF: Vecchia (15′), Isaac Kiese Thelin (36′, 43′, 59′)
Hammarby IF: Djukanovic (58′), Nalic (73′)

varningar

Malmö FF:
Hammarby IF:
Pinas (30′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Gabriel Busanello, Derek Cornelius, Lasse Nielsen, Joseph Ceesay
Hugo Larsson, Sergio Peña (Bolin 92′)
Stefano Vecchia (Ali 65′), Anders Christiansen (Rieks 65′), Sebastian Nanasi (Lewicki 76′)
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Melker Ellborg, Sören Rieks, Samuel Kotto, Martin Olsson, Oscar Lewicki, Hugo Bolin, Moustafa Zeidan, Taha Ali, Patriot Sejdiu

huvudpartners

officiella partners