Fem snabba frågor till Taha Ali

Publicerad 31 januari 2023 i Herr,Nyheter

Nyförvärvet Taha Ali har landat bra in i sin nya klubb. Efter det andra träningspasset på lägret i Estepona berättar han bland annat om snälla lagkamrater, utskrattade benskydd och populariteten på TikTok.

Det känns som att du har fått en bra start i MFF. Det är många som talar gott om dig. Hur känner du själv?

– Jag känner att jag har haft en pigg inledning. Det har varit många nya relationer och folk att lära känna. Men det har varit positivt. Man känner att man ändå har kommit in det naturligt och det har varit kul att spela med alla. Det finns många bra spelare här, så det har varit nice.

Sedan du värvades så har MFF blivit störst bland svenska fotbollsklubbar på TikTok och mycket är din förtjänst. Videoklippen på dig är väldigt uppskattade. Hur är det att vara så populär på TikTok?

– Haha, hur ska jag svara på den här frågan? Det är bara positivt om man får mycket kärlek där ute. Många kollar på en och uppskattar ens spelstil och förhoppningsvis en som människa också.

@malmo_ff Taha Ali med snabba fötter! 👀💨 #mff #malmöff #allsvenskan ♬ suara asli – DandyJrProduction

Det är mycket kommentarer från folk i Somalia. Hur stor är du där egentligen?

– Jag vet inte faktiskt. Grejen är den att vi inte har så många professionella fotbollsspelare i hemlandet. Vi är några på elitnivå i Sverige som syns mycket. Därför tror jag att vi är ganska stora i hemlandet, men man vet aldrig hur stor man är förrän man är där. Men ja, det är coolt i alla fall.

På väg till träningen idag sa Patriot något till dig om benskydd och att han aldrig skrattat så mycket förut. Vad handlade det om?

– Haha, exakt. Man känner sig lite trubbig med benskydd. Det känns lite konstigt. Så jag har fixat till dem, lite hemmagjort med sulor och allting. Jag såg ut som en clown när jag kom ut med dem första gången. Så det var det han garvade åt. Men jag har klippt till dem nu så det blev bra till slut.

Vem bor du med här?

– Just nu bor jag med Moustafa Zeidan. Han är en riktigt, riktigt nice rumskamrat och tar väl hand om mig. Han bjuder alltid på skratt och är väldigt social och skön. Det uppskattar man ändå som rumskamrat.

– Jag skulle nog inte säga att det finns något dåligt med honom. Fast jag har ju i och för sig bara bott med honom en dag.

LÄS OCKSÅ: Fem snabba frågor till Johan Dahlin

huvudpartners

officiella partners