Fem snabba frågor till Johan Dahlin

Publicerad 30 januari 2023 i Herr,Nyheter

MFF-målvakten om gräsplaner, lägerliv och pannband efter premiärträningen på träningslägret i Estepona.

Johan Dahlin med sitt nya träningsredskap.

Tidig morgon och lång resa. Hur är status på Johan Dahlin?

– Det är klart att vi är lite slitna. Vi var uppe tidigt och det har varit en lång resa. Samtidigt tror jag att vi är lite som kossor på grönbete nu när vi får komma på en riktig gräsmatta. Så det är bara bra.

Är det kanske särskilt så för målvakter som har fått slänga sig på frusna konstgräsplaner i flera veckor?

– Jag tror det är samma för utspelarna om jag ska vara ärlig. De får nog ont i höfter och knän och lider av att springa på det plastmöget också. Men som sagt, det är skönt att vara här. Jag tror alla är glada och mår bra över att vi äntligen får vara på gräs.

Finns det något särskilt som man kan göra extra i målvaktsträningen när man är på bra gräsplaner på träningsläger?

– Nej, alltså, vi nöter på bra där hemma.

– Det jag tycker är bra med träningsläget i sig är att man får komma ihop som grupp och bli ännu starkare som lag. Alla de andra bitarna tycker jag vi är duktiga på hemma också. Jag tycker vi har startat upp bra hemma de veckor vi har tränat med Henrik och de nya killarna.

– Här får vi chansen att ha lite längre genomgångar. Men också att komma ihop oss som lag helt enkelt. Kunna göra saker tillsammans utanför. Det är inte alltid så lätt att göra det hemma. Jag tror det är viktigt att lära känna varandra på ett annat plan än bara fotbollen.

Nytt år och ny stil på dig. Lite längre hår. Och pannband?

– Pannband måste jag ha nu när jag har så långt hår. Annars har jag det i ögonen.

Är det lite Elfsborg sent 90-tal över det?

– Nej, det tycker jag inte. Sebbe har väl haft det i flera år. Så jag vet inte. Det är bara för att jag alltid har haft kort hår. Det är kul med lite förändring. Det behöver hända något ibland. Jag kan ju inte raka av det heller för det passar jag absolut inte i. Jag vet inte om jag passar i det här. Men jag tycker att det är kul att det händer någonting.

huvudpartners

officiella partners